У Вінниці відкрили музей модельного транспорту, де виставлятимуть понад 5 тис автомоделей (фото)

Фахівець кафедри автомобілів та транспортного менеджменту Вінницького національного технічного університету Олександр Вдовиченко ініціював відкриття музею модельного транспорту. Його приватна колекція стала базою для створення виставки. Загалом на ній представлятимуть понад 5 тис автомобільних моделей.

“Збирати колекцію я почав ще у 1973 році, коли навчався у другому класі і купив перший колекційний автомобіль “Фіат 125” Донецької фабрики іграшок. Тому для мене це не просто музей, а результат багаторічного захоплення, яке згодом знайшло відображення й у виборі професії. Вінницькі колекціонери надали багато цінних моделей до наповнення музею. Також тут працюватиме унікальна бібліотека, до якої увійде більш як 3 тис примірників профільних книг та журналів”, – пояснив Олександр Вдовиченко.

Він також розповів, що нині вже створений спеціальний клас, де планують проводити навчання з дітьми та студентами. Використовуючи можливості музею, можна визначати професійну орієнтацію учнів, які цікавляться автомобілями і автомобілебудуванням, а також підвищити зацікавленість молоді до таких спеціальностей.

До експозиції увійшли легковики, моделі залізничного, громадського та пожежного транспорту, мотоцикли, військова техніка, літаки.

“Це гарна подія для нашого міста, адже ми серйозно працюємо над створенням історичних та сучасних локацій. Думаю, що новостворений музей доповнить палітру місць, де вінничани і гості міста могли б корисно провести час. На мою думку, музей буде цікавим для молоді, а також тих, хто вивчає історію транспорту, зокрема, і вінницького”, – зазначив міський голова Вінниці Сергій Моргунов.

Нагадаємо, що студенти ТНПУ створили серію 3D-моделей замків Тернопільщини.

Джерело

Автор