Майже 160 школярів запропонували ідеї розвитку людства та Космосу на конкурсі науково-дослідних робіт у Дніпрі

Майже 160 учнів з 8 регіонів України представили освітні проекти та доповіді на XVI Всеукраїнській конференції-конкурсі науково-дослідних робіт серед школярів “Зоряний шлях”, який наприкінці квітня пройшов у Дніпрі. Учасники конкурсу розказали про можливі варіанти розвитку людства, освоєння Космосу та необхідні для цього ресурси.

“Технічні об’єкти, які розробляли і досліджували юні науковці, стали масштабнішими. Тепер це вже не просто макети або елементарні пристрої, а оснащена датчиками робототехніка із програмою поведінки і реакцією на зовнішній світ. Крім того, під час конкурсу ми з’ясували, що школярі сприймають Сонячну систему та Галактику як рідний дім, − вони добре їх знають, бачать напрямки подальшого вивчення, піклуються про їхнє безпечне використання”, – розповів генеральний директор Національного центру аерокосмічної освіти молоді Олексій Кулик.

Він також додав, що технічні проекти учнів інтегрували в інші наукові галузі на кшталт біології, ботаніки, філософії або літератури. Приміром, учень, який аналізував природне космічне явище, використовуючи знання з фізики, згодом переходив до філософського сприйняття об’єкту дослідження. Деякі учасники додавали до презентацій власні вірші або короткі алегоричні оповідання щодо теми дослідження.

Організаторами конкурсу стали Національний центр аерокосмічної освіти молоді ім. О. Макарова та Дніпровський національний університет ім. Олеся Гончара. Додатково вони провели для школярів екскурсії містом та освітні семінари.

Нагадаємо, що учні Дитячої інженерної академії представили 8 розробок на фестивалі STEM-освіти в Києві

Джерело