Хороші новини. 27 квітня 2018 року

Алла Комарова

Доброго суботнього ранку на Радіо Тисячі Мазеп. До того, як ви всі зануритися у шашликінг-машликінг, порахуйте, скільки гарного трапилося за п’ятницю, 27 квітня.

Лоукостер Wizz Air у 2018 році відкриє три нові маршрути з аеропорту Київ-Жуляни. Це будуть рейси до Франкфурта (центральний аеропорт), Берліна (Шенефельд) і Відня.

Ще два роки тому стандартною реакцією іноземної компанії, якої не було в Україні і якій ми пропонували придбати профільний для неї актив тут, було: «Дякуємо, але найближчим часом ми не розглядаємо цей регіон для покупок». Однак тепер іноземні інвестори активно включаються у процес, вивчають матеріали, приїжджають на огляди активів і зустрічі з власниками. Це свідчить про поступове відновлення інтересу, тож, варто сподіватися на повернення іноземних інвесторів на ринок капіталу України».

Компанія «Естетік Фудс» (єдина, хто промислово вирощує гриби-еринги в Україні) в наступному році планує збільшити обсяг виробництва до тонни в день.

Переможцями першого українського конкурсу біомедичних стартапів MBioS Challenge стали шість проектів: на рівні ідей кращими стали мобільний ультразвукової хірургічний інструмент MUSIC-Med (Черкаси), і проект біонічного протеза руки Esper Bionics (Київ). На стадії прототипу переможцями стали проект абсорбційної вуглецевої пов’язки для лікування ран і опіків , сервіс Helsi.me для запису пацієнтів до лікаря та Latrax для лікування епілепсії електростимуляцією блукаючого нерва.

Українська компанія «Татра-Юг» відправить першу партію трамваїв в єгипетську Олександрію на початку червня 2018 року.

За перший квартал 2018 року обсяги переробки транзитних вантажів у морських портах зросли на 38%.

На OldCarLand показали новий український спорткар Proteros Blade Nagual. Назва автомобіля розшифровується як Клинок Нагваля на честь астрального воїна, основна зброя якого – думка.

Сегодня для нашего кузовного ателье большой день. Мы выставляем на Old Car Land наш флагманский авторский проект….

Gepostet von Grig Tobolin am Freitag, 27. April 2018

У квітні 2018 року пілотний рейс здійснив контейнерний потяг Китай-Австрія, який пройшов по території України. Поїзд складався з 40 вагонів, перевезення здійснювалося в контейнерах на фітингових платформах. В цілому ж Австрія зацікавлена в збільшенні обсягів вантажних перевезень з Китаю через Україну.

І головне – в Коломойського можуть забрати його Укртатнафту 😉 Він подав позов у суд і… програв.

Автор