10 ситуацій, коли увага поліцейських Донеччини врятувала життя (фото)

Завдання поліції, особливо у прифронтовому регіоні, – не тільки протидіяти злочинності, але й захищати громадян, бути уважними до потреб людини. Іноді для того, аби врятувати людину від небезпеки, достатньо просто не пройти повз.

З початку року зафіксовано більше десятка випадків, коли пильність і своєчасна допомога поліції дозволили зберегти життя та здоров’я громадян.

Наприкінці березня під час нічного патрулювання екіпаж поліції розгледів на узбіччі дороги у Мирнограді непритомного чоловіка. Як виявилося, шахтар повертався додому з роботи, послизнувся на льоді та впав, втративши свідомість. Поліцейські відвезли чоловіка до лікарні, де медики діагностували йому перелом ноги та переохолодження. Якби не правоохоронці, людина могла замерзнути до смерті.

Ще одну людину за аналогічних обставин врятували від замерзання співробітники поліції Великоновосілківського району. Молодий хлопець провалився в річку, зумів вибратися звідти, але дороги дістатися не зміг. Вночі ледь живого, у заледенілому одязі, його підібрав поліцейський патруль, побачивши якусь тінь біля річки, схожу на тіло чоловіка.

Двічі співробітники поліції Бахмуту рятували на засніжених автотрасах родини з немовлятами. В обох випадках автомобілі заглухнули далеко від населених пунктів. В одній з автівок закінчилося пальне, і півторамісячний малюк замерзав на жорстокому морозі. Інші водії проїжджали повз, аби самим не застрягти у негоді. Група реагування зупинилася запитати, чим допомогти, а побачивши в салоні дитину, терміново забрали її з мамою в службовий автомобіль, а їх автівку відбуксували до найближчої заправки.

На початку квітня поліцейські Великої Новосілки повернули додому підлітка, якого знайшли вночі посеред поля. Виявилося, що хлопчик – з іншої частини області і випадково опинився за багато кілометрів від дому. Запізнившись на свій автобус, юнак вирішив добиратися на попутках, але заснув, а водій висадив його та кинув самого в незнайомому місці.

Набагато краще, коли «попуткою» стає поліцейське авто. Так, пізно ввечері, повертаючись із робочої поїздки, заступник начальника управління превентивної діяльності Олександр Віт побачив на трасі під Волновахою трьох підлітків 12-14 років. Хлопці йшли до друзів у сусіднє село. Самі у прифронтовому районі, де поряд йдуть бойові дії. Правоохоронець відвіз мандрівників додому, до батьків.

І це вже вдруге Олександр Віт рятує людей. У грудні минулого року він разом з напарником витягнув з річки рибалку, у якого схопило серце й він мало не потонув. Поліцейські надали першу домедичну допомогу та привели чоловіка до тями до приїзду швидкої.

Аби виявити тих, хто потребує допомоги, в населених пунктах на лінії бойових дій поліцейські обходять помешкання громадян, кожен будинок. Так правоохоронці виявили та взяли під опіку родину з півторарічним хлопчиком у нещодавно звільненому від окупації селі Травневе. У селі, що знаходиться на відстані автоматного пострілу від позицій бойовиків, це найменший житель. Поліцейські передали малюку необхідні речі (засоби гігієни, дитячі продукти харчування), привітали у великодні свята, а також дозволили «покерувати» поліцейською автівкою.

Швидка реакція правоохоронці допомагає в надзвичайних ситуаціях. У Костянтинівці співробітники поліції врятували пасажирів автобусу, який загорівся на в’їзді у місто.

А в Маріуполі поліцейські повернули додому 86-річну пенсіонерку, яка втратила пам’ять та опинилася сама на вулиці.

Поліція Донеччини закликає громадян: не будьте байдужими до оточуючих, якщо ви бачите людину, яка потребує допомоги, або самотню дитину, повідомте про це на лінію 102.

Джерело