Зрада тижня – перемога тижня. 20-26 травня

ЗРАДА

Чисельність населення України за три місяці скоротилася на 51,6 тисячі осіб.

У центрі Києва “Азов” протестував проти виборів на окупованому Донбасі.

Ситуація в Міненерговугілля на сьогоднішній день критична. Про це заявив міністр Ігор Насалик – внутрішні заборгованості становлять більше 30 млрд грн.

Громадянин України в автомобілі з дипломатичними номерами намагався вивезти до ЄС майже 60 тисяч пачок цигарок під виглядом “дипломатичного вантажу”. У злочині брали участь працівники дипломатичної служби.

Юрій Луценко: жодної готової справи проти чиновників Януковича для передачі у суд наразі немає.

Серед військовослужбовців другої-шостої хвиль мобілізації було виявлено 120 хворих на СНІД, 500 хворих на туберкульоз та 400 на гепатит “С”. Такими їх призвали військкомати.

Близько 500 прихильників надання Харківській області “особливого статусу” у четвер, 26 травня 2016 року, пройшли від Кабміну до Адміністрації президента України. Заходом керувала багаторічна членкиня забороненої нині Комуністичної партії України, лідерка громадського руху “За Слобожанщину” Алла Александровська, а також депутати місцевих рад Харківської області, зокрема депутат міськради Харкова Олексій Перепелиця.

ПЕРЕМОГА

Українка вперше підкорила Еверест. альпіністка Ірина Галай родом із закарпатського міста Мукачеве підкорила найвищу вершину світу.

З початку року товарообіг між Україною та США зріс на 6% – ДФС.

За рік українські банки зменшили свої збитки на 2,3 млрд грн.

Результати дослідження, проведеного Фондом “Демократичні ініціативи” імені Ілька Кучеріва, свідчать, що нині Національній поліції довіряє понад 40% українців. Рік тому було 7%.

Надія Савченко була визволена з полону і повернулася в Україну.

Український нафтовий танкер “Таманський” вартістю мільйон доларів повернувся з російського економічного “полону”.

Український проект Mars Hopper отримав перше місце в номінації People’s Choice Awards у всесвітньому конкурсі NASA SpaceApps Challenge. Концепція проекту полягає в тому, що на Марс запускається літак, який працює на сухому льоду, якого достатньо на полярних шапках планети. Апарат “стрибає” по поверхні, набираючи паливо при приземленні й роблячи наукові спостереження в польоті.

Успішних вихідних! І до зустрічі – за тиждень.

Автор