На Донеччині взято під варту прокурора, який раніше співпрацював із терористами

За клопотанням прокуратури Донецької області суд обрав запобіжний захід співробітнику однієї із місцевих прокуратур, який підозрюється у скоєнні злочину, передбаченого ч.2 ст. 260 КК України (участь у непередбачуваних законом воєнізованих або збройних формуваннях), у вигляді тримання під вартою строком на 30 діб.

Досудове розслідування триває.

20 квітня 2018 року чоловіку повідомлено про підозру в інкримінованому злочині.

Установлено, що у 2017 році за результатами конкурсу на зайняття посад в органах прокуратури, згідно з рейтинговим списком, колишній держслужбовець органів виконавчої служби Головного управління юстиції в Донецькій області був працевлаштованим на посаду прокурора до однієї з місцевих прокуратур області.

Завдяки злагодженій роботі прокуратури Донецької області, військової прокуратури сил АТО, Генеральної інспекції ГПУ та поліції Донецької області встановлено, що у 2014 році тодішній держслужбовець, а нинішній прокурор, входив до складу псевдодержавного утворення «ДНР». Будучи одягнутим у камуфляжну форму та маючи автомат, він ніс службу на одному з блокпостів терористичної організації «ДНР», де здійснював пропускний режим, перевіряв транспортні засоби та осіб.

У ході досудового розслідування відпрацьовуються можливі версії причетності зазначеної особи до вчинення інших злочинів, передбачених українським законодавством, зокрема, наявність складу злочину за ст. 114 КК України (шпигунство).

Джерело

Автор