Президент підписав Указ про відзначення 27-ї річниці незалежності України

Президент України Петро Порошенко підписав Указ «Про відзначення 27-ї річниці незалежності України».

З метою гідного відзначення у 2018 році 27-ї річниці незалежності України, 100-річчя відродження української державності, засвідчення значення Української революції 1917-1921 років для проголошення Україною незалежності у 1991 році Президент доручив Кабінету Міністрів, Міністерству закордонних справ, обласним, Київській міській державним адміністраціям, Держкомітету телебачення і радіомовлення України провести низку урочистих заходів.

Уряду доручено утворити Організаційний комітет з підготовки та відзначення 27-ї річниці незалежності України, а також розробити і забезпечити виконання плану заходів з підготовки і відзначення 27-ї річниці незалежності України та 100-річчя відродження української державності.

Зокрема, має бути проведена 23 серпня, у День Державного Прапора України у Києві, інших населених пунктах, закордонних дипломатичних установах України офіційна церемонія урочистого підняття Державного Прапора України, інших заходів, спрямованих на виховання поваги до державних символів України.

24 серпня, у День незалежності України, має бути проведено парад військ на вулиці Хрещатик та майдані Незалежності у столиці України – Києві. Указом також визначено проведення тематичних урочистих, наукових, інформаційно-освітніх та патріотично-виховних заходів в Україні та за її межами, молебнів за Україну.

Крім того, Уряд має сприяти реалізації ініціатив громадськості, спрямованих на зміцнення національної єдності, консолідацію суспільства у справі розбудови держави, розвиток міжрегіональних зв’язків, поширення інформації і знань про Україну, утвердження її позитивного іміджу у світі.

Глава держави встановив, що закордонні дипломатичні установи України мають провести заходи за участю представників української громадськості за кордоном, а також передбачити участь представників іноземних держав, дипломатичного корпусу, міжнародних організацій, української діаспори в урочистих заходах в Україні.

Указ також визначає, що центральними і місцевими органами виконавчої влади, зокрема мають бути розроблені та реалізовані регіональні плани заходів з підготовки та відзначення Дня Державного Прапора України, 27-ї річниці незалежності України та 100-річчя відродження української державності. Крім того, Держкомітет телебачення і радіомовлення України має забезпечити широке висвітлення заходів із підготовки і відзначення відповідних святкувань, трансляції циклів тематичних теле- та радіопередач, художніх і документальних фільмів.

Правоохоронні органи мають забезпечити порядок, безпеку громадян під час проведення заходів.

УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ №99/2018
Про відзначення 27-ї річниці незалежності України

Джерело