Не можна відміняти е-декларування для громадських активістів!

Mason Lemberg

Як громадянин України рішуче не погоджуюсь з рейдерством поняття “громадський активіст” групою осіб з сумнівною репутацією.

Хочу нагадати, що цих осіб ніхто не уповноважував на будь-які дії від імені громади чи українського суспільства, ніхто не давав їм мандату довіри.
Більше того, всі політичні акції цієї групи осіб відзначаються малочисельністю попри значні і непропорційні медійні зусилля, що передують їх організації, та правильні програмні заяви і вимоги. Відсутня і електоральна підтримка цих осіб, що показали вибори на всіх рівнях. А отже вищевказана малочисельна група людей не просто не має мандату суспільства, а й має негативний рівень довіри, що є наслідком їх дій, які кардинально відрізняються від гасел.
Також хочу нагадати, що попри малочисельність, відсутність мандату суспільства і непопулярність, ця група людей, як мінімум, двічі відмовлялася від діалогу з Президентом з приводу відміни е-декларування для громадських активістів і відмовилася вносити свої пропозиції до закону.

Водночас ці люди впливають на державотворчі процеси в Україні і процеси державного управління, перебуваючи в різних конкурсних комісіях, дорадчих і спостережних органах.

Водночас частина з цих людей, які самоіменуються “антикорупціонерами” за останні кілька років суттєво збільшила свої статки і поліпшила свій майновий стан. І ця група людей стала єдиним “колективним суб’єктом” політичних процесів, яка збагатилася за останні 4 роки під час війни, бо збідніли навіть олігархи та представники влади.

Тому, зважаючи на те, що е-декларування є справжнім проривом і новим рівнем прозорості і відкритості суб’єктів політичних процесів, нові політики, які діють від імені громади, мають стати прикладом для старих політиків і на власному прикладі показувати відкритість і прозорість.
Зважаючи на те, що е-декларування статків отримувачів грантів дасть можливість урядам країн-грантодавців і платникам податків цих країн оцінити ефективність використання їхніх коштів, що дасть змогу збільшити довіру до України і українців…
… та зважаючи на все вищевказане, звертаюсь з проханням до народних депутатів не відміняти е-декларування для громадських активістів, а моїх читачів підтримати мене в цьому зверненні.