Зради і перемоги тижня. 2 – 8 березня 2018 року

Дмитро Вовнянко

Цього разу із запізненням, вибачте, зрадатижня_перемогатижня

Розглянемо події 2 – 8 березня 2018 рр.

ЗРАДА

Російська компанія “Газпром” відмовилась постачати НАК “Нафтогаз України” оплачений газ. При цьому у “Нафтогазі” вважають відмову “Газпрому” порушенням рішення Стокгольмського арбітражу. За словами голови правління “Нафтогазу” Андрія Коболєва, за чотири роки закупівлі Нафтогазом газу у європейських постачальників не було жодного випадку, коли б компанія не отримала паливо, за яке заплатила. Україна повністю зупинила роботу в дошкільних навчальних закладах, школах і вищих навчальних закладах.

В «Газпромі» заявили про намір ініціювати в Стокгольмському арбітражі процедуру розірвання чинних контрактів із Нафтогазом. «НАК “Нафтогаз” звернеться в арбітраж за додатковою компенсацією за вчинені безвідповідальні дії “Газпрому”» – президент Порошенко. Три євродепутати, які представляють найбільшу фракцію у Європарламенті заявили що нещодавні рішення “Газпрому” мають спонукати ЄС відмовитися від російських газу та нафти.

Поліція під час проведення слідчих дій біля Верховної Ради вилучила 9 гранат РГД-5, «коктейлі Молотова» та 5 димових мін. До поліцейських відділків доставлено понад сотню осіб, які чинили спротив правоохоронцям. Наметове містечко ліквідоване.

У Києві з фасаду будівлі музею Лесі Українки невідомі викрали погруддя поетеси.

Автомобіль поліції, який супроводжував кортеж президента Петра Порошенка, збив літнього чоловіка. Машина, яка скоїла ДТП, залишилась на місці події. Чоловік якого збили, проігнорував забороняючий жест регулювальника. Президент доручив надати постраждалому всю необхідну допомогу.

У Харкові ванадали облили червоною фарбою пам’ятник загиблим воїнам Української повстанської армії.

Апеляційний суд Києва залишив у силі рішення Солом’янського районного суду, який відмовив САП та НАБУ у відстороненні Геннадія Труханова від посади міського голови Одеси.

ПЕРЕМОГА

В Україну повернули викрадених спецслужбами РФ біля держкордону в Сумській області в жовтні 2017 року українських прикордонників Богдана Марцоня і Ігоря Дзюбака. Російські спецслужби тричі намагалися викрасти українських прикордонників після того, як у червні 2017 року на території України були затримані двоє співробітників Федеральної служби безпеки Російської Федерації.

Українку Оксану Линів призначили головним диригентом австрійської Опери Граца.

Україна виплатила Міжнародному валютному фонд 165 мільйонів доларів заборгованості.

34% переплату за імпортний газ у березні буде компенсовувати російський ПАТ “Газпром”.

НАК “Нафтогаз України” вирішила закрити своє представництво в Росії. Рішення про ліквідацію (закриття) представництва приймається в зв’язку з відсутністю доцільності подальшого існування представництва.

Переможцям 4G-тендеру вручили ліцензії, що дозволить українцям користуватися сучасними послугами 4G зв`язку.

В Україні набув чинності закон про приватизацію державного майна. Закон встановлює спрощену класифікацію об’єктів приватизації на об’єкти малої і великої приватизації; вимоги до покупців об’єктів приватизації та обмеження щодо їх участі у приватизації, тощо.

Успішних вихідних! І до зустрічі на зраді/перемозі за тиждень.

Автор