Але дядько Петро “зробив” усіх…

Мабуть найголовнішою подією тижня що минає, стало закриття четвертої сесії Верховної Ради. Сесії – гробокопателя. Сесії що мусила привести до парлічу влади, нових виборів та перформатування всієї системи влади. А призвела до…

Давайте згадаємо як це було.

17 лютого з коаліції вийшла ВО “Батьківщина”.

18 лютого – “Самопоміч”. У коаліції стало менше 226 голосів.

3 квітня ВР відправила у відставку Генпрокурора Віктора Шокіна. Пригадуєте скільки лайна лилося на нього напередодні відставки? Агов, нардепи від “Батьківщини”, “Самопомочі” та Ляшка, де масові подання в суд? ДЕ?

14 квітня у відставку пішов уряд Яценюка.

29 квітня про вихід з коаліції заявила фракція Ляшка.

Скажіть, що це не кінець. Торба…

Мені фантазії бракує аби уявити як за всіх цих подій потирали руки у Москві. В який брабодан упивалися від радості ватаги терористів ДиРи.

Що зробив у цій ситуації дядько Петро? Те саме, що й завжди. Істеричним наскокам популістів він протиставив будійський спокій. Поки ті горлали з трибун – він зустрічався, домовлявся, шукав рішення. Коаліція сформувалася наново. Був сформований новий уряд.

Новоявлені опозиціонери горали, що коаліція не має більшості – і самі ж брали участь у голосуванні з коаліцією. Вони нещадно спекулювали на болісній темі тарифів – і самі ж припиняли свої безглузді акції.

Зрештою – реальність знову підтвердила приказку “Бог – не фраєр, усе бачить”. Ляшко погорів на “фальстарті” по “чорній бухгалтерії” Партії Регіонів – заявив, що там може бути його ім’я. Тепер ми не сумніваємося – може. Юля погоріла на захисті Онищенко, мовляв держава відбирає в нього бізнес, якого за словами самого Онищенко в нього нема. “Самопоміч” прославилася сміттєвою епопеєю у Львові. Навіть “ГромадськеТБ” влетіло в череду скандалів, автором одного з яких став його ж творець. Не рий яму на іншого…

І досягнення.

Верховна Рада внесла зміни у Конституцію Україниі запустила Судову реформу.
Міжнародне рейтингове агентство Moody’s та Світовий банк заявили, що економіка України припинила падіння (в якому перебувала від 14-го року через війну) і почала зростання.

Протягом цієї сесії фракції ВР доклали титанічних зусиль аби обрушити владу і зробити владою себе-коханих. Але дядько Петро і його команда “зробили” їх всіх.

Майстерно “зробили”.

Автор