Зради і перемоги тижня. 26 січня – 1 лютого 2018 року

Дмитро Вовнянко

Цього разу із запізненням, вибачте – зрадатижня_перемогатижня.

Розглянемо події 26 січня – 1 лютого 2018 рр.

ЗРАДА

У Сумській області під час полювання застрелили заступника голови Лебединської районної державної адміністрації Івана Легкого.

Україна входить до 30 “найстаріших” країн світу за часткою осіб віком від 60 років. У 2015 році відповідний показник становив 21,8%, а частка людей віком 65 років і старше – 15,5% від загальної чисельності населення.

Солом’янський районний суд Києва відмовився задовольнити клопотання прокуратури та відсторонити від посади главу Державної аудиторської служби Лідію Гаврилову, яку підозрюють у незаконному збагаченні і декларуванні недостовірної інформації.

В Україні існують значні ризики відмивання коштів. Такого висновку дійшли члени Комітету експертів Ради Європи з оцінки заходів протидії відмиванню коштів (MONEYVAL).

Місто Славутич на Київщині відключили від газопостачання через заборгованість теплопостачального підприємства.

Перший космонавт України Леонід Каденюк помер на 68-му році життя.

У 2017 році імпорт російської продукції в Україну зріс на 40%.

ПЕРЕМОГА

У Харкові Господарський суд Донецької області 25 січня почав процедуру банкрутства компанії “Укрпідшипник”. “Укрпідшипник” контролюють брати Андрій і Сергій Клюєви.

Український боксер Олександр Усик став володарем чемпіонських поясів за версіями WBC і WBO у першій важкій вазі.

Премію платформи Product Hunt Golden Kitty Awards в номінації “Найдивніший продукт року отримав пристрій Petcube Bites української компанії Petcube, обігнавши при цьому “The Boring Company” Ілона Маска.

Відбулися успішні перші льотні випробування української високоточної крилатої ракети, яка на великій дальності може знищувати наземні та морські цілі ворожі цілі.

Президент України Петро Порошенко заявив, що доповідь США стосовно Росії в черговий раз демонструє готовність Вашингтону протистояти російській агресії. Міністерство фінансів США оприлюднило доповідь щодо можливості запровадження нових санкцій проти олігархів з РФ та людей із близького оточення президента Росії Владіміра Путіна. До списку потрапили 114 осіб із оточення президента РФ Путіна, серед них 96 олігархів.

Київський районний суд Харкова в вівторок, 30 січня, оголосив вирок антимайданівцю Гнату Кромському, відомому як “Топаз”. Кромського засудили до восьми років ув’язнення з конфіскацією майна.

Україна поліпшила свої позиції в рейтингу “Індексу верховенства права”, піднявшись на 77 місце.

Успішних вихідних! І до зустрічі на зраді/перемозі за тиждень.