Зради і перемоги тижня. 19 – 25 січня 2018 року

Дмитро Вовнянко

Зрадатижня_перемогатижня. Цього разу, вибачте, із затримкою.
Розглянемо події 19 – 25 січня 2018 р.

ЗРАДА

В Україні чисельність населення за 11 місяців 2017 скоротилося на понад 180 тисяч осіб. Станом на 1 грудня 2017 року чисельність населення (без урахування окупованого Криму та частини зони проведення АТО) склала 42 млн 403 тис. осіб.

У Черкасах через відсутність водопостачання оголосили надзвичайну ситуацію.

В центрі Одеси чоловік з автомата відкрив стрілянину, унаслідок чого одна людина загинула та ще приблизно десяток осіб було поранено. Помер поранений поліцейський.

Кіностудія Довженка заявила про спробу передачі частини її землі “дочці” Роснєфті. На ситуацію відреагував мер Кличко.

Загальний борг України перед Міжнародним валютним фондом становить 12,1 млрд доларів.

Прокурор Павло Головко, який у 2014 році виступав у суді проти активістів Революції Гідності, зараз працює в Департаменті спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України, який розслідує злочини проти Майдану.

У райцентрі Сторожинець Чернівецької області сцену будинку культури, де проходив святковий концерт до Дня соборності 22 січня, прикрасили картою України без Криму.

ПЕРЕМОГА

СБУ затримала українця, який хотів вивезти до Ірану воєнну інформацію про фрегат “Гетьман Сагайдачний”.

В Україні вперше зареєстрували нові медпрепарати за спрощеною процедурою.

Президент Петро Порошенко підписав Закон України про внесення змін до Закону України «Про публічні закупівлі» та деяких інших Законів України щодо здійснення моніторингу закупівель. Закон дозволяє органам державного фінансового контролю здійснювати ефективний моніторинг закупівель з метою попередження порушень у цій сфері та дотримання замовниками законодавства на всіх стадіях закупівлі.

Генерал армії України Віктор Муженко у вівторок, 23 січня, зустрівся зі спецпредставником США Куртом Волкером. Також Курт Волкер обговорив із секретарем Ради нацбезпеки і оборони (РНБО) Олександром Турчиновим закон про деокупацію Донбасу. Участь у зустрічах взяла Надзвичайний та Повноважний Посол США в Україні Марі Йованович.

У Донецькій області Служба безпеки України викрила та ліквідувала мережу інформаторів терористів “ДНР”. Спецслужба встановила, що четверо мешканців Донеччини регулярно передавали через аккаунти у соцмережах інформацію про сили АТО.

Комунальне підприємство Київський метрополітен оголосило тендер на будівництво лінії метро від станції Сирець на житловий масив Виноградар.

З полону бойовиків звільнили українського військовослужбовця Романа Савкова, якого утримували в Макіївській колонії.

Успішних вихідних! І до зустрічі на зраді/перемозі за тиждень.