Зради і перемоги тижня. 12 – 18 січня 2018 року

Дмитро Вовнянко

Щоразу по п’ятницях – зрадатижня_перемогатижня.

Розглянемо події 12 – 18 січня 2018 рр.

ЗРАДА

Зовнішній економічний борг України станом на січень 2018 року складає 83% ВВП. Про це заявив прем’єр-міністр України Володимир Гройсман в інтерв’ю Forbes Грузія.

В Україні триває спалах кору. У Києві станом на ранок понеділка зафіксували 87 випадків захворювання.

Споживча інфляція у 2017 році перевищила очікування Національного банку України і становила на кінець минулого року 13.7%.

Ухвалення президентського законопроекту про Антикорупційний суд у його нинішній редакції означатиме порушення Києвом своїх зобов’язань перед міжнародними партнерами. Про це йдеться у листі голови місії Міжнародного Валютного Фонду (МВФ) до України Рона ван Родена. Невдоволення законопроектом висловив також Світовий банк.

Новий антирекорд. Євро у курсах Нацбанку перевалив за 35 гривень.

Незалежне дослідження американського детективного агентства Kroll підтвердило, що нині державний “ПриватБанк” був об’єктом численних махінацій, що призвело до збитків банку в сумі 5,5 млрд доларів.

МВФ вимагає від України коригування пенсійної реформи.

ПЕРЕМОГА

Поліція зареєструвала в Україні у 2017 році найменшу кількість убивств за останні 20 років. Загалом за 2017 рік кількість злочинів знизилася на 14%. Так, у 2016 було зареєстровано понад 573,3 тис., а в 2017 – близько 495,8 тис.

У власність держави повернули нерухоме майно Міністерства оборони України вартістю понад 30 млн грн. В 2007 році службовці Укрконверсбуду, без відома оборонного відомства та Фонду держмайна, незаконно передали ПАТ “Дельта-Банк” частину нежилих приміщень МОУ в Києві, загальною площею майже 1,2 тис кв м.

Вища рада правосуддя (ВРП) звільнила суддю Дніпровського райсуду Києва Олександра Дзюбу через те, що він ухвалював рішення про арешт активістів Євромайдану.

Держпідприємство “Державне Київське конструкторське бюро “Луч”, що входить до складу Укроборонпрому, провело успішні випробування модернізованого зенітно-ракетного комплексу C-125М “Печора”.

Кабмін зняв обмеження на отримання землі учасникам АТО.

Верховна Рада ухвалила проект закону №7163 про особливості державної політики щодо забезпечення державного суверенітету над тимчасово окупованими територіями Донецької та Луганської областей – «закон про де окупацію Донбасу».

Верховна Рада підтримала законопроект №7066 про приватизацію держмайна. Приватизація спрощується, держава йде назустріч інвесторам, скорочуємо терміни подачі документів.

Успішних вихідних! І до зустрічі на зраді/перемозі за тиждень.

Автор