Зради і перемоги тижня. 29 грудня 2017 р. – 4 січня 2018 рр.

Дмитро Вовнянко

Щоразу по п’ятницях – зрадатижня_перемогатижня.

Розглянемо події 29 грудня 2017 р. – 4 січня 2018 рр.

ЗРАДА

Розкрадання коштів у Запоріжжі. Суд відпустив заступника мера Анатолія Пустоварова під заставу 1,5 млн грн.

Представники наметового містечка під Верховною Радою України не підпорядковуються екс-президенту Грузії, лідеру партії “Рух нових сил” Міхеїлу Саакашвілі. Про це заявив сам Саакашвілі.

Приморський районний суд Одеси заарештував росіянина Євгенія Мефьодова колишнього обвинуваченого у справі про події 2 травня 2014 року (в частині подій на Грецькій площі). Мефьодова повернули 28 грудня до Одеського СІЗО зі Святогірська Донецької області, де його та групу інших правопорушників планували обміняти на українських заручників.

Знайдено мертвою правозахистницю Ірину Ноздровську. Поліція відкрила справу за звинуваченням в умисному вбивстві. Подія збурила суспільство. Справу взято на контроль керівництва МВС.

Частина звільнених українських військових є фігурантами кримінальних справ про дезертирство. Також серед них є підозрювані у фінансуванні тероризму, передачі інформації членам НЗФ та інших злочинах.

У Костянтинівці Донецької області вандали вдруге пошкодили пам’ятник трьом місцевим жителям, які загинули в зоні АТО.

У Миколаєві – спалах гепатиту А. Відомо про 33 особи, які потрапили до спеціалізованого лікувального закладу з підозрою на захворювання, з них у 16 – підтверджено діагноз Гепатит А. Із шістьох дітей, що потрапили у дитячу лікарню з підозрою на захворювання, діагноз підтверджений лише у одного пацієнта. Поліція відкрила кримінальну справу.

ПЕРЕМОГА

У 2017 році держконцерн “Укроборонпром” на 100% забезпечив виконання Державного оборонного замовлення. До Збройних Сил Національної Гвардії та інших силових структур України передано 3 673 одиниць військової техніки та озброєння. З них 2053 – абсолютно нове та модернізоване озброєння.

Контрольно-дисциплінарний комітет Федерації футболу України довічно заборонив виступи та іншу пов’язану з футболом діяльність 18 гравцям, які брали участь у організованих терористами “ДНР” футбольних матчах.

Правоохоронці звільнили заручників і затримали зловмисника який у Харкові вул. Шевченка біля ТЦ “Рост” захопив відділення “Укрпошти”, погрожуючи застосувати вибухівку. Зловмисник узяв у заручники дев’ятьох дорослих і двох дітей.

Президент України Петро Порошенко підписав Указ “Про призначення державних стипендій видатним діячам охорони здоров’я”. Довічні стипендії отримали 13 медиків, дворічні – 70 медиків.

Сестри Ганна та Марія Музичук займають третє і сьоме місця у рейтингу найсильніших шахісток світу Міжнародної федерації шахів (FIDE). Раніше український гроссмейтер, чемпіонка світу з шахів Ганна Музичук відмовилася від участі в чемпіонаті світу, який пройшов у Саудівській Аравії. Причиною бойкоту Музичук назвала жіночу дискримінацію в державі.

В Україні перенесли введення обмеження на кількість отриманих закордонних посилок, які не оподатковуються, на 2019 рік.

Президент підписав закон щодо спрощення ведення бізнесу. Закон вирішує проблему розподілу акціонерних товариств в Україні на публічні і приватні за формальними ознаками, усуває дисбаланс у законодавстві і запроваджує європейські принципи у питанні визначення та регулювання публічних компаній.

Успішних вихідних! І до зустрічі на зраді/перемозі за тиждень.

Автор