Поліція робить все можливе для розкриття вбивства Ірини Ноздровської (фото, відео)

Про це 4 січня повідомив перший заступник Голови Нацполіції під час першого засідання координаційного штабу з розслідування вбивства Ірини Ноздровської.

4 січня у Вишгородському відділі поліції керівництво обласної поліції звітувало про результати проведеної роботи упродовж п’яти днів. Нарада відбулася під головуванням першого заступника глави Нацполіції – керівника кримінальної поліції В’ячеслава Аброськіна, за участі заступника глави Нацполіції – начальника Головного слідчого управління Віталія Невгада, начальників структурних підрозділів апарату кримінальної поліції та керівництва поліції Київської області.

Перший заступник глави Нацполіції повідомив, що для розслідування справи вбивства Ірини Ноздровської створено посилену слідчо-оперативну групу. До її складу входять працівники апарату Національної поліції, Головного слідчого управління, Департаменту карного розшуку та інших департаментів, що задіяні для розкриття навмисного вбивства правозахисниці.

“У такому режимі вся поліція Головного управління поліції Київщини та апарату Нацполіції працюватимуть до тих пір поки не буде встановлена особа, яка вчинила цей злочин», – зауважив В’ячеслав Аброськін.

Він також додав, що наразі вже допитано велику кількість осіб по руху переміщення загиблої, тобто від місця її роботи до місця виявлення тіла. Також проводиться поквартирний та подворовий обхід села Демидів та сусідніх населених пунктів.

В’ячеслав Аброськін визначив подальші напрямки роботи всіх оперативних служб необхідні для розкриття цього злочину. Він також повідомив, що за таким форматом заслуховування відбуватимуться щоденно.

Водночас, поліція звертається до громадян, які можливо стали свідками даного злочину чи володіють ґрунтовною інформацією, яка могла б допомогти слідству у розкритті вбивства Ірини Ноздровської, просить повідомити її за телефонами: (050) 418 42 34 та (044) 256 10 63.

Нагадаємо, перший заступник міністра внутрішніх справ України Сергій Яровий повідомив, що до розслідування вбивства Ірини Ноздровської залучені кращі спеціалісти розшуку.

Джерело

 

Поліції вдалося частково відтворити маршрут Ірини Ноздровської перед її вбивством

Про це сьогодні, 5 січня, повідомив перший заступник Голови Національної поліції В’ячеслав Аброськін.

 За його словами, поліція систематично інформує громадськість про деякі аспекти розслідування вбивства правозахисниці.

«Нами розглядаються усі зв’язки загиблої. В поле зору потрапляють сотні людей, з якими вона була знайома. Первинний етап, про який ми можемо повідомити громадськість, активно відпрацьовується. Зокрема, це огляд місця події, відпрацювання населених пунктів, розташованих поряд з місцем події», – сказав В’ячеслав Аброськін.

Він зазначив, що поліції вдалося відтворити маршрут правозахисниці Ірини Ноздровської перед вбивством: від місця її роботи в Києві – і до станції метро «Героїв Дніпра». Використовуючи технічні можливості, було відстежено її пересування та приблизний час смерті. Однак остаточний висновок буде зроблено по закінченню комплексної експертизи.

В’ячеслав Аброськін зазначив, що зняття інформації та відпрацювання з камер зовнішнього спостереження триває. Зокрема, шлях пересування загиблої зафіксували понад 30 камер відеоспостереження.

«Однак ці камери не є державною власністю, тому доступ до кожної з них – тільки за рішенням суду. На сьогодні поліція отримала доступ не до усіх камер», – повідомив перший заступник глави Нацполіції.

Водночас він зазначив, що перевіряються різні версії скоєння цього злочину. Зокрема, і версія причетності до вбивства громадянина, який збив на смерть сестру потерпілої.

«Ми припускаємо, що Ірина все-таки доїхала додому. Там її могли очікувати, або ж вона їхала разом з вбивцею», – додав В’ячеслав Аброськін.

Нагадаємо, для розкриття вбивства правозахисниці Ірини Ноздровської створено координаційний штаб, куди увійшли кращі слідчі та фахівці кримінального розшуку.

Джерело