Економ-тиждень. 20 – 26 грудня

Економ_тиждень! Економічні новини України і світу – все, що стосується нашої країни.

Розглядаємо події 20 – 26 грудня 2017 р.

АКТИВ. Шведська мережа товарів для дому IKEA офіційно заявила про плани виходу на український ринок протягом найближчих одного-двох років.

ПАСИВ. Міністр інфраструктури України Володимир Омелян розповів, що бюджет ПАТ “Укрзалізниця” щорічно втрачає через корупції в компанії біля 15 мільярдів гривень.

АКТИВ. З початку року до держбюджету надійшло 1 млрд гривень від оренди держмайна.

ПАСИВ. Запорізький алюмінієвий комбінат недоплатив 800 млн гривень податків.

АКТИВ. Кабінет міністрів України продовжив ембарго на російські товари до 2019 року.

ПАСИВ. Видобуток вугілля в Україні в листопаді впав на 14,3%.

АКТИВ. Роздрібна торгівля в Україні за 11 місяців зросла на 8%.

ПАСИВ. Американський президент Дональд Трамп вирішив призупинити безмитний режим щодо низки товарів, виготовлених в Україні. У Вашингтоні вважають, що Київ проводить “недостатній” захист прав інтелектуальної власності. Україна має 120 днів для посилення захисту прав інтелектуальної власності

АКТИВ. Високий суд Англії видав наказ про всесвітній арешт активів українських бізнесменів Ігоря Коломойського та Геннадія Боголюбова.

ПАСИВ. Міністр фінансів України Олександр Данилюк вимагає відставки генпрокурора Юрія Луценка. Данилюк заявив, що Генеральна прокуратура України (ГПУ) затягує розгляд справ, які стосуються “ПриватБанку”.

АКТИВ. Україна у поточному році експортувала понад 20 млн тонн зернових.

ПАСИВ. Україна в листопаді скоротила виробництво горілки на 16,2%.

АКТИВ. Україна повністю відновила державний контроль над портом у В’єтнамі.

АКТИВ. Виробництво сталі в Україні в листопаді зросло на 4,6%.

АКТИВ. НАК “Нафтогаз Україна” виграла Стокгольмський арбітраж у російського “Газпрому”. “Нафтогаз” виграв арбітраж проти “Газпрому” за контрактом на поставку газу за всіма спірними питаннями.

АКТИВ. Український завод “Антонов” заключив контракт із французькою компанією Боллоре. Літаки АН-124 перевозитимуть європейські супутники та обладнання для них.

АКТИВ. Протягом 2017 року на трьох заводах підприємства “Укрзалізниця” збудували 2,5 тисячі піввагонів для перевезення вантажів.

Слідкуємо. Рахуємо. Заробляємо. І до зустрічі за тиждень!

Автор