Зради і перемоги тижня. 1 – 7 грудня 2017 року

Дмитро Вовнянко

Розглянемо події 1 – 7 грудня 2017 рр.

ЗРАДА

Під час обшуку за місцем проживання агента НАБУ Катерини Сікорської в с. Козин у приватному будинку були вилучені документи із грифом “обмеження доступу”, які оброблялися за відсутності у агента Катерини допуску до держтаємниці. Їй та близьким членам її родини на правах власності належать три приватні будинки в елітному селищі Козин, престижні автомобілі «Мазератті», «Лексус» та два «Порше Кайєн», придбані останнім часом.

Служба безпеки України зірвали усі операції агентів під прикриттям Національного антикорупційного бюро України. Про це заявив директор антикорупційного бюро Артем Ситник.

Міністр оборони України Степан Полторак відмовився на час розслідування усувати свого заступника Ігоря Павловського, який є фігурантом справи про корупційну схему в Міноборони.

Депутат Верховної Ради України Надія Савченко зустрічалася із “заступником” ватажка бойовиків “ДНР” Олександра Захарченка – Олександром Тимофеєвим (“Ташкент”). Про це повідомили ЗМІ. Сама Савченко цю інформацію не коментує.

Під час затримання Міхаіла Саакашвілі сталися сутички між його прибічниками і поліцією. Прибічники Саакашвілі відбили його у СБУ. Пізніше екс-голова Одещни був заарештований на чужій квартирі.

Екс-президент Грузії Міхеіл Саакашвілі фінансував свої акції в Україні за рахунок злочинного угруповання Януковича, зокрема, Сергія Курченка. Про це заявив генпрокурор України Юрій Луценко. А довірена особа екс-президента Грузії Міхеіла Саакашвілі Сіверіон Донгадзе купив авто марки “Bentley” на гроші, отримані від бізнесмена Сергія Курченка на організацію масових протестів.

У Львові добровольця АТО вигнали з ресторану через невдоволення російською музикою. Колишній боєць попросив не ставити російськомовні пісні, у відповідь адміністрація закладу викликала поліцію.

ПЕРЕМОГА

Працівник Збройних сил України Олександр Абраменко завоював дві золоті медалі на етапі Кубка Європи з фрістайлу в Фінляндії.

За рік МВФ Україна виплатила близько 1,3 млрд доларів. При цьому Україна отримала протягом року від МВФ один транш на один млрд доларів.

Державне підприємство “Електричні системи”, що входить до складу Держконцерну “Укроборонпром” після перевірки американською компанією Daimle стало офіційним постачальником комплектуючих для продукції Mercedes.

Президент підписав Закон України «Про житлово-комунальні послуги». Згідно з повідомленням, реалізація положень закону сприятиме демонополізації та дерегуляції у сфері житлово-комунальних послуг, підвищенню їх якості, забезпеченню можливості контролю за їх наданням, оновленню житлового фонду та підвищенню ефективності його управлінням.

Проект Державного бюджету на 2018 рік передбачає виділення Збройним силам України 86 мільярдів гривень, що майже на 25% більше, ніж цьогоріч.

В Україні почав діяти закон щодо заборони на “маски-шоу”.

“Доктора Пі” засудили до восьми років позбавлення волі.

Успішних вихідних! І до зустрічі на зраді/перемозі за тиждень.

Автор