Арсен Аваков нагородив учасників “Ігор нескорених” (фото)

Сьогодні, 8 грудня, керівництво МВС та Нацполіції відомчою відзнакою нагородили учасників III «Ігор нескорених». У заході взяли участь перший заступник міністра МВС Сергій Яровий, заступник міністра Вадим Троян і Голова Нацполіції Сергій Князєв.

Арсен Аваков подякував учасникам змагань за силу духу, яку вони проявили під час участі у змаганнях. Збірна України виборола друге місце і привезла із Торонто 14 нагород – 8 золотих, 4 срібних та 2 бронзові медалі.

«Пишаюсь героями, що пройшли війну, отримали важкі поранення, але повернулися до строю й одержали блискавичні перемоги у спорті! Кожен з них – сила та нескореність України!», – зазначив міністр.

Кожен зі спортсменів є прикладом для тих, хто не зміг призвичаїтися до життя після травми. Команда виборола друге місце серед 17 команд і 550 учасників з різних країн світу. Війна скалічила тіла учасників, але не зламала їх бойовий дух.

Голова Нацполіції зазначив, що серед атлетів – учасників «Ігор нескорених» – п’ятеро діючих працівників Національної поліції, які здобули Україні золоту, срібну та бронзову медалі.

«Сьогодні вас вже буде шестеро. Ми запропонували учаснику команди прийти до нас на роботу. Війна не закінчилась, захисники отримують тілесні ушкодження, завдяки лікарям вони одужують, але вони повинні вільно інтегруватись у нашу спільноту, вони не повинні бути забуті. Ми вже прийняли на службу до Національної поліції двох комбатів «кіборгів», які в різний час захищали аеропорт в Донецьку, отримали травми, але ми вважаємо, що вони повинні працювати в нас. Одного з них призначено заступником Академії патрульної поліції. Його ми представимо сьогодні. Він втратив обидві руки захищаючи Україну, – зазначив Сергій Князєв.

«Ці сильні духом хлопці довели всій країні: немає нічого неможливого, – наголосив Сергій Князєв. – Ви наше обличчя, і ми дякуємо вам, що ви відкрили світу Україну».

Команда України з «Ігор Нескорених» показала всьому світу свою згуртованість, жагу до життя, силу духу і самовіддачу. За досягненнями учасників спостерігала вся країна.

Нагадаємо, що Україна вперше взяла участь в міжнародних спортивних «Іграх Нескорених», що пройшли у вересні в Канаді, на яких патрульний з Луцька виборов «Бронзу» зі штовхання ядра. А спецпризначенець Олександр Ткаченко приніс Україні срібну медаль.

Президент України Петро Порошенко особисто нагородив державними нагородами медалістів «Ігор нескорених».

Також, міністр внутрішніх справ запросив австралійську збірну «нескорених» провести спільні тренування з українською командою.

Джерело