На першому етапі впровадження фотовідеофіксації дорожнього руху будуть встановлені 400 камер (відео)

Відповідний законопроект, погоджений Кабінетом Міністрів та підтриманий Комітетом Верховної Ради, вже наступного тижня буде направлений на голосування до Парламенту. Про це міністр внутрішніх справ повідомив сьогодні, 8 грудня.

«Якщо за нього проголосують, то з 1 січня вводяться зміни Правил дорожнього руху, і ми зможемо почати впроваджувати фотовідеофіксацію. Цей процес плавно піде – і протягом 1,5 років аварійність і травматизм на дорогах має знизиться на 30 %», – переконаний Арсен Аваков.

Він додав, що у цьому процесі дуже важлива дисциплінованість усіх учасників дорожнього руху, тоді й ситуація на дорогах буде як у розвинених європейських країнах.

Як повідомив глава МВС, першим етапом впровадження фотовідеофіксації буде встановлення близько 400 камер, а загалом по країні мають бути встановлені близько 4 тисяч камер. Здійснюватиметься цей процес не за рахунок бюджетних програми.

«Найімовірніше це будуть спеціальні програми державно-приватного партнерств, а також партнерства з муніципалітетами. Ми запросимо радників з Європейського банку реконструкції та розвитку чи іншого крупного міжнародного авторитетного банку, щоб обрати оптимальний варіант рішення, тому що воно витратне, пов’язане з багатьма ризиками», – повідомив Арсен Аваков.

Джерело

Автор