Я пишаюсь тим, що бачу ці зміни в Армії (фото)

Сергій Місюра

Коли я перейшов для продовження військової служби в Головне управління розвитку та супроводження матеріального забезпечення ЗСУ з Чорної 72-ї бригади – я точно знав і розумів, що буду постійно дотикатись до реформування Збройних Сил України.

І за пів року служби в Головному управлінні під командуванням Дмитрий Марченко (Dmitry Marchenko) я побачив багато позитивних змін в армії. Так, окрім збільшення паперової роботи у порівнянні з 2014 роком, є і позитивні зміни 🙂

Новий варіант форми, нові костюми, нова тканина, нове взуття (літнє, демісезонне, зимове), нові норми та правила носіння форми (символіка, нова парадна форма, берети і беретні знаки,), імена для бригад (привіт, рідна 72-а Бригада імені Чорних Запорожців). Нова система харчування по каталогу та нові сухпайки (ДПНП, Норма 15). Це все що згадав на скору руку за цей рік, але точно список набагато довший.

А більше всього мене вразило, коли я приїхав на днях до частини, в якій я в далекому 2008 році проходив стажування. Так, вже не та частина, не ті підрозділи, але все та ж територія та приміщення. І я побачив, як все змінилось!

Зараз на армію виділяються колосальні гроші, навіть коли на речове забезпечення виділяють при нашому скрутному становищі в країні аж 34% від потрібних – це все одно в рази більше, ніж до 2012 року! І гроші ідуть не аби куди – а на самі необхідні речі по відповідним статтям фінансування з бюджету до частин. І навіть по децентральним закупівлям частини можуть закупляти відповідні речі чи послуги. Гроші виділяються і використовуються в правильному напрямку.

В частині тільки проходить, але точно буде завершений, зовнішній ремонт будівель. Внутрішній ремонт вже завершений у всіх ключових приміщеннях, і військовослужбовці можуть комфортно служити. Служити, навчатись, харчуватись!

Я зайшов не в колишню казарму з совковим, у вигляді “лапок”, дерев’яним паркетом, по якому завжди було страшно проходити, бо якась частина паркету з-під попереду йдущого могла тобі попасти в ногу, а приміщення з кабінетами з новим ремонтом, вікнами. Я добре запам’ятав їдальню – столи для приймання їжі “по 6”, стара плитка, старі котли, старий посуд…

Але всього цього вже немає в цій частині. Виділені кошти – зроблений ремонт. Нова їдальня, нові котли, посуд, конвектомати, столи і умивальники. Як тільки я приїхав – я відразу почав розказувати, який тут совок був декілька років тому. Як все змінилось на краще, навіть в рядовій частині, далеко від Києва і обласного центру.

Я зробив пару фото, але тільки не в коридорах (бо там прізвища на всіх бірках, люди постійно ходили) і без будівель (бо це не проста частина, так і утеплення проходить до зими). Фото їдальні, нового обладнання, котлів, холодильників, столів, посуду і світлого бачення, що це тільки початок “ремонту ЗСУ”.

Я пишаюсь, що бачу ці зміни в Армії, бо до 2013 року я вдосталь наївся тими совковими змінами на паперах і ремонтами за власний рахунок.

Я радий, що в наступному році ще більше частин зможуть перейти на нову систему харчування, на них будуть виділені кошти для ремонту, для нових бригад будуються нові будівлі, гуртожитки, будинки з квартирами.
Армія реформується, змінюється, перевдягається і переформатовується.

Головне нам самим змінитись, та змінювати все навколо тільки на краще та прагнути до зміцнення України по всіх напрямках.

Все буде Україна!
Слава ЗСУ!