Біля Тріумфальної арки в Парижі вшанували жертв Голодомору в Україні (фото, відео)

Віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе, перебуваючи з робочим візитом у Франції, разом з місцевою українською громадою та Посольством України у Франції вшанувала пам’ять жертв Голодомору в Україні 1932-1933 рр.

Покладання квітів відбулося біля Тріумфальної арки – найголовнішого традиційного місця для вшанування пам’яті в Парижі. В ньому також взяли участь представники духовенства українських церков Франції та близько 20 українських громадських асоціацій. Учасники церемонії поклали квіти та виконали український гімн. Після цього в головному соборі Франції – Нотр дам де Парі – відбулося пам’ятне богослужіння, яке провели представники єпископату та духовенства Української ГКЦ за присутності паризької архідієцезії Римо-католицької церкви.

Традиційно українська громада в Парижі проводить день скорботи третьої неділі листопада. Багато років поспіль в цей день збираються сотні французьких українців, об’єднаних пам’яттю про трагічні події. «Якщо треба пояснити друзям за кордоном, у чому суть конфлікту на Сході, – найкраще розказати їм про Голодомор. Нехай розумні люди самі зроблять висновки про державу-агресора, де культ Сталіна, мабуть, чи не найсильніший за весь час після його смерті. Вірю, що краплина правди здатна пробити гору обману. Перебуваючи у Франції, я раджу французам подивитися документальний фільм їхньої талановитої режисерки – великого друга України – Бенедикт Бане. Картину «Голодомор. Забутий геноцид» («Holodomor, le génocide oublié») вона вирішила зняти саме після розповіді своїх друзів українців, чиї батьки пережили цю трагедію», – зазначила Іванна Климпуш-Цинцадзе.

Вшанування жертв Голодомору в Парижі.Ivanna Klympush-TsintsadzeAmbassade d'Ukraine en France / Посольство України у ФранціїAmbassade de France en Ukraine

Posted by Офіс віце-прем'єра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції on Sonntag, 19. November 2017

Ivanna Klympush-Tsintsadze, перебуваючи з робочим візитом у Франції, взяла участь у вшануванні пам`яті жертв Голодомору.Ambassade d'Ukraine en France / Посольство України у ФранціїAmbassade de France en Ukraine

Posted by Офіс віце-прем'єра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції on Sonntag, 19. November 2017

Джерело