На Одещині Голова Держприкордонслужби відкрив новий відділ прикордонної служби (фото)

18 листопада, на українсько-молдовському кордоні у селі Малоярославець Тарутинського району Одеської області відкрито новий відділ прикордонної служби «Малоярославець» Білгород-Дністровського загону.

У церемонії відкриття взяли участь Голова Державної прикордонної служби України генерал-лейтенант Петро Цигикал, керівництво Одеської області, начальник Південного регіонального управління Держприкордонслужби України генерал-лейтенант Сергій Косік та представники місцевих органів влади.

На початку відкриття відділу Голова Державної прикордонної служби України Петро Цигикал, разом з усіма присутніми, хвилиною мовчання вшанували пам’ять прикордонників, які загинули захищаючи Україну в зоні проведення АТО.

Очільник прикордонного відомства подякував всім, хто брав участь у відбудові нового підрозділу охоронців кордону.

«Це – ще один крок на шляху до вдосконалення та посилення системи охорони державного кордону. Тільки на ділянці Білгород-Дністровського загону триває розбудова і реконструкція ще 6 таких лінійних підрозділів.

У зоні відповідальності відділу «Малоярославець» десятки кілометрів кордону із Молдовою та автомобільний пункт пропуску. Відтепер персонал відділу виконуватиме свої обов’язки у більш комфортних умовах, а тому сподіваюся, що і з вищим ступенем самовіддачі.

Сьогодні в оновленому відділі облаштовано сучасний центр управління службою, учбові класи, місця для відпочинку персоналу та організації служби. Підрозділ укомплектований необхідною автомобільною та спеціальною технікою для якісної організації служби. Велику роль у розбудові даного підрозділу відіграла допомога місцевих органів виконавчої влади – яскравий приклад патріотизму та державницької позиції.

В перспективі оновлені підрозділи відкриються і на інших ділянках українсько-молдовського кордону. Шлях на побудову сучасного прикордонного відомства, яке б максимально ефективно виконувало свої обов’язки та відповідало суспільним запитам – незворотній, – сказав під час свого виступу Голова Держприкордонслужби Петро Цигикал.

Під час проведення урочистих заходів найкращих прикордонників нагородили медалями та відзнаками Президента України, подякою прем’єр – міністра України, грамотою Верховної Ради України та іншими державними відомчими нагородами Державної прикордонної служби України та МВС.

Військовий капелан прикордонників протоієрей Іоан Гуменюк звершив молитву та освятив адмінбудівлі новоствореного прикордонного відділу. А по завершенню урочистої частини та перерізання символічної стрічки усі присутні мали змогу оглянути приміщення підрозділу та виставку зброї, техніки й засобів охорони кордону.

Варто зазначити, що на облаштування відділу прикордонної служби було витрачено близько 1,4 млн гривень (частина коштів була виділена Тарутинською районною державною адміністрацією). Розбудова тривала трохи більше року.

Новий відділ «Малоярославець», персонал якого віднині захищатиме південні рубежі України, відкрито з метою ущільнення охорони державного кордону.

Відділ «Малоярославець» відповідає сучасним вимогам, а його інфраструктура та технічне забезпечення дозволяє якісно виконувати завдання з охорони державного кордону. Всього у підрозділі будуть проходити службу близько 80 прикордонників.

Відсьогодні персонал підрозділу охоронятиме сухопутну ділянку державного кордону України з Республікою Молдова, протяжність якої близько 26 км. На його ділянці також знаходиться міжнародний автомобільний пункт пропуску під однойменною назвою «Малоярославець».

Джерело