Уряд проти перекладення заборгованості оптового енергоринку у 29 млрд грн на бюджет

Перекладати заборгованість, яка утворилася на оптовому ринку електричної енергії ще з 2000-х років, на українських платників податків неправильно. Тому Міненерговугілля разом з Мінфіном повинні якомога швидше знайти рішення і відобразити його у відповідному законопроекті.

Про це сьогодні в ході засідання Координаційного центру із забезпечення запровадження нового ринку електричної енергії сказав Віце-прем’єр-міністр України Володимир Кістіон.

За його словами, найпростіший шлях перекласти боргові зобов’язання, що утворилися на оптовому ринку електричної енергії, на державу. Але Уряд України не підтримує такий варіант і вважає, що справедливе державницьке рішення знайти можливо, було б бажання.

«Ми категорично проти того, щоб 29 млрд грн боргу були погашенні за рахунок державного бюджету. Борги повинні сплатити ті, хто їх накопичив. Знайти рішення – дуже відповідальне і водночас непросте завдання, але воно має бути розв’язане в інтересах українських громадян», – резюмував Володимир Кістіон.

Джерело

Автор