З початку року в Україні реконструйовано понад 2 тис. км доріг

З початку року в Україні реконструйовано та побудовано понад 2 тис. км українських доріг, що вдвічі перевищує показники минулого року. І надалі обсяги виконаних робіт будуть збільшуватися, повідомив Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман. Як підкреслив Глава Уряду, дорожні роботи ведуться на трасах по всій території України, і приклади відбудованих та оновлених шляхів є в кожному регіоні держави.

«Ми змогли організувати по всій країні масштабний ремонт, реконструкцію та будівництво доріг, – сказав Володимир Гройсман. – Якщо раніше ми дивилися на те, в якому стані дороги, то сьогодні ми дивимось на те, чого вже вдалося досягти».

Глава Уряду підкреслив, що відновлення доріг – це питання посилення транзитного потенціалу України, передусім як країни – учасниці декількох транспортних коридорів, а також питання підвищення безпеки руху. В цьому контексті Прем’єр-міністр нагадав, що в Україні реалізується трирічна програма підвищення безпеки доріг, яка включає будівництво безпечних переходів, встановлення вагових комплексів, імплементацію оновлених правил дорожнього руху, оновлення технічної складової утримання доріг.

«Ми маємо будувати якісні дороги. В Україні будуть їздити по гарних дорогах», – сказав Володимир Гройсман.

Довідково: Бюджет дорожніх робіт у поточному році становитиме не менше 30 млрд грн. У проекті бюджету на 2018 рік обсяг фінансування, у тому числі через Дорожній фонд, який розпочне роботу з січня 2018 року, становитиме не менше 44 млрд грн.  

Джерело

Автор