Поліцейська “смарт”-зупинка у Маріуполі: презентовано нові розширені функції (фото)

Роботу «ноу-хау» було презентовано в рамках візиту голови Національної поліції України Сергія Князева і першого заступника голови Національної поліції В’ячеслава Аброськина. Офіційне відкриття зупинки відбулось ще у липні цього року, однак на сьогоднішній день її функції значно розширено.

Проект було реалізовано завдяки керівництву обласного главку поліції Донеччини. За допомогою функцій «розумної» зупинки можна дізнатися про новини поліції регіону, або навіть викликати їх, якщо сталася біда. Зупинка обладнана безкоштовним Wi-Fi, зарядкою для мобільних телефонів і відеоспостереженням.

«Такі зупинки треба встановити у кожному великому місті, переважно у центрі, де великий потік людей»,- відзначив В’ячеслав Аброськин, який прибув на Донеччину сьогодні в рамках робочого візиту.

Вже півроку зупинка служить громадянам. Однією з головних функцій, які впроваджено на зупинці, є тривожна кнопка – екстрений виклик поліції.

Крім того, люди, що очікують на свій транспорт, можуть скористатися електронним iBox. За його допомогою можна записатися на прийом до керівництва Головного управління, крім того, він має довідкову та роз’яснювальну інформацію про найбільш актуальні та проблемні питання.

Не менш цікавою і корисною функцією для громадян є інтерактивна карта руху громадського транспорту, що курсує через вказану зупинку. Легко і швидко можна побачити коли приїде наступна маршрутка або тролейбус. Не забули і про водіїв, які з допомогою смарт-зупинки можуть прослідити, чи не проводять комунальні чи будівельні роботи у місті.

Джерело

Автор