Правоохоронці Києва і Київської області заступили на посилене патрулювання (фото, відео)

Про це заступник Голови Нацполіції-начальник Головного управління Національної поліції у місті Києві Андрій Крищенко розповів під час проведення інструктажу.

Згідно із наказом Голови Національної поліції України Сергія Князєва, особовий склад Києва та Київської області десять днів працюватиме у посиленому режимі. Така позиція керівництва поліцейського відомства викликана через ускладнення оперативної обстановки.

Сьогодні на Солом’янській площі керівник столичних правоохоронців Андрій Крищенко перед виходом на вечірнє патрулювання району провів інструктаж київським поліцейським. Він зосередив увагу підлеглих на оперативному реагуванні при отриманні інформації щодо будь-яких правопорушень, попередженні злочинів   та наголосив на суворому дотриманні заходів особистої безпеки під час несення служби.

На плацу для розводу вишикувалися працівники територіального управління поліції, курсанти академії внутрішніх справ, бійці Національної гвардії України зі службовими собаками, співробітники зведеного загону главку, групи швидкого реагування, наряди управління поліції охорони та екіпажі патрульної поліції. В інших дев’яти районах Києва та в метрополітені подібні інструктажі провели відповідальні від керівництва особи.

«Люди повинні відчувати себе у повній безпеці, а тому місто знаходиться під пильним контролем поліції. На сьогоднішній день ми значно посилили патрулювання в усіх місцях скупчення людей, на залізничному вокзалі, в аеропорту, перевіряємо транспорт на в’їзді та виїзді з Києва, чергуватимемо у метро, зупинятимемо підозрілих осіб для перевірки документів та поверхневого огляду. Сьогодні такі заходи – необхідність», – зазначив керівник поліції Києва.

За словами Андрія Крищенка, слід також враховувати, що у столиці додатково тривають заходи щодо посилення контртерористичного режиму. Тож людям слід із розумінням ставитися до підвищених заходів безпеки, адже вони необхідні для мирного та спокійного життя усіх громадян.

Перш ніж заступити на вечірню службу з охорони публічного порядку та безпеки, правоохоронці отримали інформацію щодо криміногенної ситуації на території Солом’янського району та столиці, а також орієнтування на пошук правопорушників.

На період відпрацювання додатково вулиці Києва будуть патрулювати 1350 правоохоронців. У разі ускладнення криміногенної обстановки у різних місцях, кількість поліцейських нарядів буде корегуватися.

«Ці комплексні профілактичні відпрацювання спрямовані на протидію злочинності, розкриття тяжких та резонансних злочинів, виявлення та вилучення з незаконного обігу вогнепальної зброї та вибухових речовин. Для прикладу, вже сьогодні на вулиці поліцейські затримали у Дніпровському районі чоловіка з гранатою. Сподіваюся на повне розуміння нашої роботи з боку громадян, ми зі своєї сторони можемо запевнити: у нас достатньо сил та засобів для належного забезпечення порядку», – підсумував Андрій Крищенко.

Джерело