«Ситуація з міжнародним розшуком Парасюка – чергова провокація Росії» – Аваков

Міністр внутрішніх справ заявив, що інформація російських ЗМІ про міжнародний розшук ряду громадян України, в тому числі народного депутата Володимира Парасюка не відповідає дійсності.

«Офіційно наголошую, що згідно з обліками Інтерполу станом на 11 жовтня 2017 року Парасюк та інші громадяни України, які фігурують в публікаціях російських ЗМІ, у міжнародному розшуку не перебувають», – сказав Арсен Аваков.

Міністр зазначив, що Інтерпол, відповідно до статуту, не розглядає справи військового, релігійного, політичного та расового характеру.

«У зв’язку з черговою провокацією Росії МВС України надіслало звернення до Генерального секретаря Інтерполу, в якому ми наголошуємо на недопустимості використання російською стороною механізмів МОКП – Інтерпол для політичного переслідування громадян України», – зазначив Арсен Аваков.

Нагадаємо, народного депутата Володимира Парасюка та ще трьох українських громадян заочно арештували в Росії за «напади на диппредставництва» у 2014-2016 рр. та за «наругу над російським прапором».

Джерело

Автор