Україна вдячна за підтримку США у розвитку енергетичного сектору (фото)

Відбулась зустріч заступника Міністра енергетики та вугільної промисловості України з питань європейської інтеграції Наталії Бойко зі старшим економістом управління у справах України Держдепартаменту США Елізабет Хенні та представниками Посольства США в Україні.

Наталія Бойко підкреслила, що Україна високо цінує підтримку Сполучених Штатів Америки на шляху реформ, у тому числі, в енергетичному секторі. Вона повідомила, що наразі в Україні проводяться широкомасштабні реформи у тому числі в галузі енергетики.

Також подякувала американській стороні за включення до Закону про «Протидію супротивникам Америки через санкції» розділу щодо надання допомоги з реформування енергетичного сектору України та зменшення залежності від російських енергетичних ресурсів.

Заступник Міністра наголосила, що Україна цінує партнерство США у розбудові конкурентної енергетики, що є базовою галуззю економіки. Міністерство послідовно працює над тим, щоб залучати іноземних інвесторів та підвищувати рівень безпеки. Окрему увагу сторони приділили питанню підвищення рівня енергетичної безпеки.

Сторони обговорили питання започаткування нових програм допомоги за підтримки США.

Джерело

Автор