Президент відвідав родину Героя України, танкіста Євгена Межевікіна та привітав їх із новосіллям (фото, відео)

У День танкіста Президент Петро Порошенко відвідав родину Героя Украіни, танкіста Євгена Межевікіна. Євген та Валерія Межевікіни виховують двох дітей – доньку Вероніку, 2009 року народження, і сина Андрія, 2011 року народження.

Президент привітав родину з новосіллям та оглянув їх нову квартиру.

Глава держави поспілкувався з родиною та поцікавився планами дітей на майбутнє. Син героя Андрій розповів Президенту, що так само як і батько хоче бути танкістом.

Петро Порошенко зауважив, що сьогодні приїхав в гості на запрошення голови родини. «Євген найкраще в Україні вміє водити танк. Ми знаємо яке сьогодні в Україні свято – День танкіста. А тато ваш – найкращий в Україні танкіст. Не лише найкращий танкіст, а ще й Герой України», – зазначив Президент.

Він нагадав, що у березні 2014 року Євген Межевікін командував танковою ротою, а вже сьогодні він є заступником командира 1-ї окремої танкової бригади. «Так найкращі воїни і найкращі українські танкісти стають високими воєнними начальниками», – додав Президент.

Глава держави привітав Євгена Межевікіна та всіх військовослужбовців-танкістів з професійним святом.

«Вся Україна знає, що з вашим татом пов’язані всі найбільш напружені місця, де відбувались бойові дії 2014-2015 роках і відбуваються зараз. Це не просто Донецький аеропорт, де ваш тато врятував десятки життів, евакуйовував поранених. Це і Піски, Тоненьке, Водяне – ті місця, які сьогодні знає кожен українець», – підкреслив Петро Порошенко.

Герой України Євген Межевікін неодноразово виконував бойові завдання в зоні АТО. Зокрема, під час здійснення штурму н.п. Піскі влітку 2014 року, виконуючи обов’язки командира 4 батальйонної тактичної групи 93 окремої механізованої бригади, військовий отримав контузію і пошкодження внутрішніх органів. Незважаючи на поранення він продовжив управління підпорядкованими підрозділами та забезпечив успішне виконання бойових завдань.

Після лікування відразу повернувся в зону проведення АТО. Неодноразово під безперервними обстрілами противника, в складних умовах забезпечував підвезення боєприпасів та продовольства захисникам Донецького аеропорту, здійснив евакуацію підбитої БМП-2 з екіпажем зі злітно-посадкової смуги аеропорту. Під час артилерійського обстрілу противника в районі н.п. Тоненьке ризикуючи власним життям локалізував пожежу, що виникла на складі боєприпасів і врятував особовий склад та техніку. В жовтні 2014 року в районі н.п. Опитне з метою евакуації техніки та особового складу підрозділу однієї з аеромобільних бригад високомобільних десантних військ здійснив прорив смуги оборони противника та забезпечив евакуацію особового складу та двох БТР-80.

Євген Межевікін безпосередньо в зоні АТО організував допідготовку танкових екіпажів – здійснював їх підготовку та передавав особовому складу свій бойовий досвід з урахуванням особливостей та умов ведення бойових дій на сході держави. Під безпосереднім керівництвом офіцера та за його безпосередньої участі здійснювався ремонт та відновлення техніки.

Джерело