Напередодні навчань «Захід-2017» Держприкордонслужба посилила контроль на всіх ділянках кордону (фото)

З початку вересня Державна прикордонна служба України посилила заходи безпеки на всіх ділянках кордону. Це пов’язано з проведенням російсько-білоруських навчань «Захід-2017», які триватимуть з 14 по 20 вересня.

Зокрема в прикордонному відомстві стартували двоступеневі командно-штабні навчання органів управління та підрозділів органів охорони державного кордону. Вони проводяться в рамках оперативної підготовки Генерального штабу ЗСУ. До навчань також залучаються резерви прикордонного відомства.

Зараз триває посилення усіх, без винятку, ділянок кордону. Контроль за обстановкою здійснюється не лише на півночі, а й в районі проведення АТО, західній, південній, східній ділянках та на межі з окупованим Кримом. Прикордонники прикриватимуть напрямки можливих провокативних дій та збройних вторгнень у тісній взаємодії з ЗСУ, Нацгвардією та Нацполіцією. Такі заходи триватимуть щонайменше до закінчення навчань «Захід-2017».

Як відомо, в Білорусь задовго до початку спільних з Росією навчань вже починають прибувати російські військовослужбовці та техніка.

Джерело