У Нацполіції закликають депутатів посилити відповідальність за насильство над дітьми

Кожен день затримки прийняття цього законопроекту ‑ це мовчазна згода на скоєння злочинів проти дітей і майбутнього України. Про це повідомив перший заступник голови Національної поліції ‑ начальник кримінальної поліції В’ячеслав Аброськін.

«На наступному тижні Верховна Рада України розпочне свою роботу в пленарному режимі. Я сподіваюсь, що на цій сесії буде розглянутий та прийнятий в цілому законопроект щодо впровадження Єдиного реєстру осіб засуджених за злочини проти статевої свободи та недоторканності малолітньої чи малолітнього та посилення відповідальності за такі злочини, розроблений народними депутатами України», ‑ зазаначив В’ячеслав Аброськін.

Заступник голови Нацполіції зауважив, що це питання є нагальним, адже сексуальне насильство над малолітніми здійснюється щодня. «Якщо говорити медичною мовою, то кількість скоєних злочинів можна назвати «епідемією», бо кожен із злочинців впевнений в своїй безкарності, тому що жертвам та їх батькам буде соромно розголошувати факт такого насилля, а значить, він зможе уникнути відповідальності», ‑ додав він.

Джерело