У Харкові нацгвардійці охороняли футбольний матч між Україною та Туреччиною (фото)

700 бійців Нацгвардії з військових частин Східного оперативно-територіального об’єднання, забезпечили громадський порядок під час футбольної зустрічі між національними збірними України та Туреччини, що пройшла в рамках відбіркового туру до чемпіонату світу з футболу 2018 на стадіоні «Металіст» у Харкові.

2 вересня, на полі обласного спортивного комплексу «Металіст» відбувся принципового для вболівальників обох національних збірних команд футбольний поєдинок. Разом з бійцями 3-ї бригади оперативного призначення Національної гвардії України охорону громадського порядку на стадіоні та прилеглій території забезпечували військовослужбовці 5-ї Слобожанської бригади Східного оперативно-територіального об’єднання НГУ, курсанти Національної академії НГУ та співробітники Національної поліції.

Всього до охорони порядку було залучено 1400 робітників ГУНП в Харківській області, 2200 – доданих сил, в тому числі 900 військовослужбовців Нацгвардії, 650 курсантів вищих навчальних закладів системи МВС, 250 патрульних поліцейських Харкова та інших регіонів країни.

На плечі нацгвардійців лягло завдання по оточенню і охороні периметру стадіону та прилеглої території.

Не зважаючи на ажіотаж напередодні та гострий підсумок поєдинку (2:0), вщент заповнені трибуни 40-тисячного стадіону, велику кількість гостей міста та іноземних вболівальників, нацгвардійці впоралися з завданням на «відмінно» – футбольний матч пройшов без порушень громадського порядку.

лейтенант Станіслав Заботнов

Джерело