Парашутисти Нацгвардії виконували стрибки з висоти 5000 метрів на Харківщині (фото)

Під Харковом завершився міжнародний збір парашутистів, який об’єднав спортсменів з 27 країн світу, які намагалися встановити новий світовий рекорд. Разом із професійними спортсменами свою майстерність у виконанні складних стрибків з висоти 5000 метрів відточували парашутисти Національної гвардії України.

Досвідчені іноземні парашутисти протягом тижня надавали допомогу, обмінювалися досвідом із нацгвардійцями в частині десантування щодо вдосконалення майстерності керування літаком, який був задуманий спеціально для складних польотів у всіх кліматичних умовах.

Майданчиком для відпрацювання стало льотне поле Харківського аероклубу. Серед вправ, які відпрацьовуються в польоті: посадка на ґрунтові смуги, десантування, посадка на смуги обмежених розмірів.

Саме літак Національної гвардії дав можливість спортсменам та офіцерам Нацгвардії виконувати складні стрибки з висоти 5000 м, завдяки своїм характеристикам він може прийняти на борт більше 50 людей, здійснювати зліт та посадку на ґрунтову поверхню, а також здійснювати десантування з великої висоти.

«Військовослужбовці Національної гвардії України протягом тижня здійснювали стрибки з великих висот. У спробах встановити рекорд нацгвардійці участі не приймали, але обмінювалися досвідом з кращими парашутистами України, а це спілкування і отриманий досвід є безцінним», – розповів начальник парашутно-десантної підготовки підполковник Ярослав Кравець.

Команда українських спортсменів-парашутистів зробили спроби встановлення національного рекорду в категорії «Великі формації з перестроюванням». Нацгвардійці ж підвищили свою кваліфікацію у стрибках з максимальної висоти.

Джерело

Автор