Гвардійці Академії взяли участь у відкритті пам’ятного знаку героям України (фото)

Оркестр Академії та почесна варта гвардійців долучились до урочистого відкриття пам’ятного знаку учасникам бойових дій на сході України, воїнам АТО та всім героям, які поклали своє життя за незалежність України. Ініціатором створення знаку у селі Шелудьківка Харківської області став депутат Харківської обласної ради Анатолій Гацько.

Ідея створення знаку виникла не випадково. На ньому можна побачити елементи військової споруди, яка була задіяна районною ротою територіальної оборони у квітні 2014 року, аби запобігти можливому в’їзду диверсійних груп. А також барельєф, який вшановує події Революції Гідності, Героїв Небесної сотні та воїнів Антитерористичної операції. І все це – на тлі Скорботної Матері з малою дитиною за гербом України, що означає захист Держави і своїх громадян. А великі крила ангела обіймають кордон рідної землі, що символізує єдність та цілісність вільної Батьківщини.

Право відкрити пам’ятний знак надалось саме ініціатору Анатолію Гацьку та бойовому офіцеру, полковнику Збройних Сил України Віктору Ніколюку.

До присутніх звернувся радник міністра Внутрішніх справ України, депутат Верховної ради України Володимир Філенко: «Надзвичайну подію сьогодні відзначає вся Україна: 26 років Незалежності нашої держави. На жаль у непрості часи ми відзначаємо цю дату, більше трьох років на нашій землі війна. І сьогодні ми відзначаємо це свято, а наші побратими, наші земляки захищають нашу землю від ворога. Ми не маємо права забувати про них. Більше трьохста наших земляків-зміївчан пройшли війну в зоні АТО. Пам’ятник воїнам – символ гарту та єдності нашої нації, нагадування про події, які не можуть піти в забуття. Тож пам’ятаймо цей день, що став ще однією знаменною подією в житті нашого села».

Мешканці села подякували особовому складу Національної академії та запросили на святковий концерт і смачний військовий куліш.

Джерело

Автор