МВС разом з Червоним Хрестом займатимуться проблемами сімей зниклих безвісті (фото)

Про це повідомила сьогодні, 28 серпня, заступник міністра з питань євроінтеграції Анастасія Дєєва під час представлення Міжнародним Комітетом Червоного Хреста в Україні (МКЧХ) звіту про результати оцінки потреб сімей.

«Із початку збройного конфлікту на Сході нашої країни Міністерство внутрішніх справ активно співпрацює з Міжнародним Комітетом Червоного Хреста. Зокрема, у питаннях допомоги родинам зниклих безвісті, яких, за останніми даними, понад тисяча. Це як військові, так і цивільні особи», ‑ зазначила Анастасія Дєєва.

Вона додала, що зникнення людей особливо впливає на їх сім’ї, які страждають від невизначеності, допоки не отримають інформацію про долю та місцезнаходження рідних.

«Наша мета ‑ налагодити взаємодію з родинами зниклих безвісті, з’ясувати їх потреби і за наявних ресурсів та законодавства належним чином задовольнити ці потреби», ‑ сказала заступник міністра.

Своєю чергою голова місії МКЧХ Алан Ешліманн підкреслив, що МВС – головний суб’єкт, до якого звертаються родичі зниклих, аби розпочати пошук. «Залучення сімей зниклих безвісті, вирішення їх потреб забезпечує ефективнішу координацію і механізм виявлення осіб, які зникли в результаті збройних конфліктів або інших ситуацій, що передбачають насильницькі дії», ‑ підсумував Алан Ешліманн.

Джерело

Автор