Ви є зв’язком і з Горлівкою, і з окупованим Донбасом – Глава держави викладачам Горлівського інституту іноземних мов (фото)

Президент Петро Порошенко під час робочого візиту на Донеччину відкрив гуртожиток для студентів та викладачів Горлівського інституту іноземних мов Донбаського державного педагогічного університету у місті Бахмут.

За словами Президента, близько 20 млн грн., які були виділені на будівництво гуртожитку, також є символом відновлення мирного життя на Донбасі. «Важливо, що ми нарешті їдемо на Донбас не тільки і не стільки піклуватися відновленням обороноздатності держави, наших героїчних воїнів, щоб вони могли забезпечувати суверенітет, територіальну цілісність і незалежність нашої держави. Нарешті першим пріоритетом є відновлення мирного життя», – зазначив він, додавши, що зараз робиться все можливе для повернення миру на українську землю.

Глава держави підкреслив, що Україна не залишилась сама у питанні відновлення регіону, зокрема нам допомагають міжнародні партнери та агенції.

Петро Порошенко зазначив, що вищі навчальні заклади з окупованої території працюють в різних регіонах України. Зокрема, Горлівський інститут іноземних мов став символом Бахмуту. «Друзі, ми разом. Так само має бути ставлення до тисяч переміщених осіб. Ми маємо продемонструвати, що наша душа і серце відкриті, і ми будемо все робити, щоб вони відчували себе комфортно», – зазначив Президент.

За його словами, люди не інфіковані російською пропагандою будуть сприяти поверненню, звільненню і відновленню Донбасу. Глава держави звернувся до викладачів Горлівського інституту: «Ви тут є зв’язком і з Горлівкою, і з окупованим Донбасом. Ви є символом європейського вектору розвитку нашої держави». Він також наголосив на надзвичайній важливості вивчення українцями іноземної мови.

Глава держави поділився враженнями від участі сьогодні у відкритті реконструйованої загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 9 у Покровську та ще двох шкіл у Дружківці, Часовому Яру, а також нагадав про відкриття мосту та очисних споруд неподалік Бахмуту, які покращать екологічну ситуацію в місті.

В свою чергу, директор Горлівського інституту іноземних мов Євгенія Бєліцька зазначила, що «цієї події колектив закладу чекав три роки».

«Починаючи з 2014 року ми всі знали, що ми – разом, як ви й сказали, пане Президенте. Ви не знайдете, мабуть, в усій країні більших оптимістів, ніж ті люди, які покинувши свої домівки, а деякі і родини, вірять у демократичну, вільну, європейську Україну», – сказала Євгенія Бєліцька.

Президент вручив подарунковий сертифікат, оглянув приміщення та поспілкувався з викладачами і студентами інституту.

Проект створення гуртожитку спрямований на вирішення проблеми надання житла студентам та викладачам переміщеного Горлівського інституту іноземних мов Донбаського державного педагогічного університету, а також переселенцям із зони АТО.

Реалізацію проекту із реконструкції приміщення під гуртожиток було розпочато у жовтні 2015 року Кошторисна вартість об’єкту складає 20,2 млн грн. 90% коштів було спрямовано із Державного фонду регіонального розвитку та 10% – з місцевого бюджету.

В ході реконструкції було оздоблено фасад будівлі енергозберігаючою системою, відновлено покрівлю, реконструйовано зовнішні та внутрішні мережі водопостачання та водовідведення, електропостачання, вентиляції, облаштовано автономну котельню для подачі гарячої води і опалення будівлі. Крім того, проведено благоустрій прилеглої території зі створенням парковки для автомобілів, спортивного майданчика та зон для відпочинку.

Джерело

Автор