У Національній філармонії України презентували спільний українсько-німецький проект – Молодіжний симфонічний оркестр України – за участю юних музикантів обох країн (фото)

У Національній філармонії України відбувся концерт Молодіжного симфонічного оркестру України спільно із Федеративним молодіжним оркестром Німеччини, які презентували програму з творів Франца Ксавера Моцарта, Людвіга ван Бетховена та Бориса Лятошинського під орудою диригента Оксани Линів.

Проект зі створення Молодіжного симфонічного оркестру України реалізовується за підтримки Міністерства культури України, Федеративної Республіки Німеччина, Goethe-Institut, Бетховенського Фестивалю в м. Бонн (BeethovenFestBonn) та в партнерстві з фестивалем LvivMozArt.

Перший заступник Міністра культури України Світлана Фоменко привітала молодих учасників проекту, які продемонстрували високі зразки зростання професійної майстерності, що, на її переконання, стане справжнім стартом для подальшого розвитку їх майстерності.

Вже 14-15 вересня 2017 року оркестри матимуть спільні виступи у містах Німеччини (зокрема у Бонні та Берліні). Молоді музиканти стануть учасниками Бетховенського фестивалю в м. Бонн (BeethovenFest Bonn), який відбувається у рідному місті композитора. Їхні виступи записуватиме та транслюватиме Deutsche Welle.

Молодіжний симфонічний оркестр України – це унікальний проект, який має на меті об’єднати найталановитіших молодих музикантів віком від 12 до 22 років з усіх куточків України. Ідея створення молодіжного оркестру належить Оксані Линів. Учасники колективу отримають унікальну можливість співпрацювати з молодими європейськими музикантами, а саме з Федеративним молодіжним оркестром Німеччини, разом із яким представлятимуть свою майстерність на гастрольних виступах в Україні та Європі.

11–12 грудня 2016 року відбулися прослуховування музикантів. Попередньо надійшло 166 заявок від учнів звичайних і спеціалізованих музичних шкіл, музичних училищ і академій. Лише тридцять із них стали учасниками Молодіжного симфонічного оркестру України.

Джерело

Автор