Міністр культури України Євген Нищук ознайомився з проблематикою діяльності заповідника «Давній Галич» (фото)

У рамках робочої поїздки до Івано-Франківщини, Міністр культури України Євген Нищук відвідав Національний заповідник «Давній Галич», де провів зустріч з керівництвом та колективом закладу з метою розгляду актуальних питань діяльності та розвитку Заповідника.

«Національний заповідник «Давній Галич» є  унікальною окрасою цілого краю, тож  наш обов’язок забезпечити всі необхідні умови для того, щоб привернути увагу до цієї історичної пам’ятки та зробити його привабливим для туристів з цілого світу, і, звичайно, кожна людина, що живе тут, на цій землі,  має  знати свою історію і хоч раз у житті відвідати унікальні пам’ятки, які збереглися на цій території», –  сказав під зустрічі Євген Нищук.

Генеральний директор Національного заповідника «Давній Галич» Володимир Костишин повідомив про основні напрямки діяльності закладу, направлені на модернізацію установи. Зокрема, в грудні галицькі науковці проведуть конференцію, присвячену питанням Успенського собору та відродженню Давнього Галича. Колектив установи працює над ширшим залученням туристів, налагоджена інформаційна робота, зокрема, на сайті заповідника постійно розміщується інформація про події, що відбуваються в Галичі. За словами Володимира Костишина,Національний заповідник «Давній Галич» тісно взаємодіє з місцевою владою і знаходить з її боку розуміння та підтримку.

«Незабаром наше місто матиме добру інфраструктуру – сучасний готель, ресторан, конференц-зал. Неподалік заповідника будується візит-центр», – розповів генеральний директор Заповідника.

Після знайомства з діяльністю Заповідника та огляду його експозицій, Міністр культури України відзначив високий фаховий рівень колективу закладу та висловив сподівання, що саме заповідник стане тим ядром, навколо якого буде розростатись та  поверне свою велич Давній Галич.

Джерело