Санкції на часі. 17.10.2024

Володимир Омелян

Інформація щодо поточних втрат рф внаслідок санкцій станом на 17.10.2024.

1. Російська влада шукає допомоги дружніх країн із організацією внутрішньоросійських пасажирських авіарейсів через загрозу дефіциту літаків у російських перевізників.

– Мінтранс рф веде переговори про залучення авіакомпаній Казахстану до перельотів всередині росії. Йдеться про каботажні перевезення, коли іноземна авіакомпанія здійснює польоти між населеними пунктами іншої країни.
– У росії таке право наразі мають тільки місцеві авіаперевізники. Перед початком війни флот російських авіакомпаній налічував 850 літаків, а до початку 2023 року скоротився до 736 лайнерів.
– Через санкції, які заборонили постачати в росію західні літаки й запчастини до них, до 2026 року кількість доступних лайнерів може зменшитися вдвічі.
– А прискорене вибуття лайнерів іноземних виробників почнеться з 2025 року, оскільки їм будуть необхідні капітальні ремонти. У 2025 році замість спочатку запланованих 82 літаків тепер очікується випуск 20.
– План на 2026 рік знижено зі 120 лайнерів до 97, на 2027 рік – зі 180 до 140.

2. Міжнародне енергетичне агентство вважає, що росія не зможе компенсувати втрати від скорочення постачання газу до Європи.

– Згідно з базовим сценарієм, максимальний обсяг постачання російського газу до Китаю до 2050 року може досягти лише 60 млрд кубометрів на рік.
– Що стосується виробництва ЗПГ у росії, то його пік, враховуючи санкції, прогнозується на рівні трохи менше 50 млрд кубометрів у 2030 році, що значно нижче за заявлену урядом рф мету в 150 млрд кубометрів.
– МЕА також не очікує значного збільшення внутрішнього попиту на газ у росії, а без такого збільшення, у свою чергу, неможливо буде відновити обсяги видобутку після серйозного зниження у 2023 році.
– До 2035 року, за прогнозами агентства, видобуток газу залишиться на 20% нижче за рівень 2022 року — до початку війни в Україні.

3. В росії зафіксоване різке падіння поставок до росії імпортного одягу та взуття.

– Посилення американських санкцій, через які банки дружніх країн стали масово блокувати платежі для російських компаній, вдарило по постачанням до росії імпортних споживчих товарів.
– За підсумками січня-серпня імпорт «текстильної продукції» та взуття в рф впав на 9% до $12,1 млрд.
– У грошовому вираженні ретейлери та імпортери недорахувалися товарів приблизно на $1,2 млрд. А найбільш сильне падіння було зафіксовано в сегменті взуття, на яке припадає третина продажів. Скорочення взуттєвого імпорту різко прискорилося з травня і влітку досягало 37% рік до року.
– Сукупний імпорт до росії у січні-серпні знизився на 6,5%, до $178 млрд. Постачання з Європи та країн Америки за 8 місяців впали на 10% до $47,9 млрд і $9,3 млрд відповідно. Імпорт з Азії став меншим на 5% і становив $118,1 млрд, з Африки скоротився на 3% до $2,2 млрд.

4. У росії рекордний дефіцит кадрів за всю історію.

– Забезпеченість кадрами в росії у третьому кварталі 2024 року ще раз оновила мінімум за всю історію спостережень.
– Найгостріший дефіцит кадрів продовжують відчувати російські обробні підприємства, що виробляють продукцію інвестиційного та споживчого призначення.
– Плани російських компаній з наймання на четвертий квартал також стали більш стриманими, але вони все одно збираються збільшувати чисельність працівників.
– Кількість підприємств, які відчувають дефіцит кадрів, продовжила збільшуватися, і поки незрозуміло, що може переломити цей тренд, особливо з огляду на рішення збільшити чисельність військовослужбовців.
– Водночас завантаження потужностей підприємств у росії в третьому кварталі символічно знизилося до 80,4%, що близько до рекордного значення (80,7% наприкінці 2023 року).

5. Велика Британія запровадила найбільший на сьогодні пакет санкцій проти “тіньового флоту” нафтових танкерів росії.

– Нові санкції стосуються 18 російських нафтових танкерів і чотирьох танкерів зі скрапленим природним газом.
– «Ще 18 суден “тіньового флоту” будуть позбавлені доступу до портів Великої Британії і не зможуть користуватися провідними британськими морськими послугами, в результаті чого загальна кількість нафтових танкерів, проти яких запроваджено санкції, зросте до 43», — йдеться у повідомленні.
– Нафтові танкери, які стали мішенню нових санкцій, лише за останній рік перевезли сировини на приблизно 4,9 млрд доларів.
– Щоб уникнути британських санкцій, “Совкомфлот”, найбільша судноплавна компанія росії, була змушена намагатися перейменувати свої судна.
– Сьогоднішні санкції націлені на ще більшу кількість її суден. Британія також запроваджує санкції проти ще 4 СПГ-танкерів та російської газової компанії АТ “Русгаздобыча”.

6. UniCredit та Raiffeisen мають все менше шансів для виходу з росії.

– До недавнього часу у підрозділів західних банків у росії була слабка надія, що вони зможуть продати свої операції та залишити країну з готівкою. Ця можливість швидко зникає.
– Російський уряд сигналізує, що блокуватиме будь-які спроби кредиторів, включаючи Raiffeisen Bank International AG та UniCredit SpA, продати місцеві підрозділи будь-якому покупцеві, який ризикує потрапити під санкції.
– Це фактично виключає російського покупця, а враховуючи протидію західних урядів будь-якому сторонньому учаснику торгів, робить продаж практично неможливим.
– Mubadala Investment Co. з Абу-Дабі відмовилася від потенційної купівлі російських операцій UniCredit минулого року. Компанія послалася на те, що проти виступить уряд США.
– Два найбільші західні банки, які здійснюють операції в росії, розглядаються урядом рф як життєво важливі канали для іноземних платежів.
– Під тиском Європейського Центрального банку, який потребує прискорення виходу, керівники шукали можливість продати місцеві активи, щоб мінімізувати втрати, знизити ризик ненавмисного порушення санкцій та обмежити потенційну шкоду репутації.
– Однак росія все більше ускладнює вихід міжнародних компаній. UniCredit та Raiffeisen згорнули операції, але все ще можуть здійснювати деякі платежі, у тому числі в іноземній валюті, у випадках, коли операції не підпадають під санкції. Це робить їх цінними активами для росії, яка з червня перебуває у стані кризи транскордонних платежів.
– Російська влада не схвалить жодного покупця — ні національного, ні іноземного, який може потрапити під санкції. Це призведе до перекриття каналів платежів, внаслідок чого єдиним великим банком, здатним здійснювати операції з іноземною валютою, залишиться Газпромбанк, який займається платежами за експорт газу.

7. США, Південна Корея та Японія оголосили про створення нової групи для моніторингу виконання санкцій проти Північної Кореї після того, як росія та Китай зірвали моніторингову діяльність в ООН.

– Механізм, названий Багатосторонньою групою моніторингу санкцій, був запроваджений після того, як у березні росія відхилила щорічне оновлення групи експертів ООН, яка протягом останніх 15 років спостерігала за виконанням санкцій, спрямованих на стримування ядерної та ракетної програм Північної Кореї. Китай утримався від голосування.
– Команда покликана продовжувати роботу групи ООН, включаючи випуск регулярних звітів про застосування санкцій, і залучатиме участь восьми інших країн, включаючи Великобританію, Францію та Німеччину.
– Вашингтон і Сеул стверджують, що Північна Корея і росія здійснювали незаконні військові операції.
– Москва та Пхеньян заперечували поставки зброї, але пообіцяли зміцнювати військові зв’язки, уклавши угоду про взаємну оборону на саміті в червні.

8. Швейцарія не застосовуватиме санкції ЄС проти росії щодо своїх дочірніх компаній.

– Швейцарія вирішила не виконувати в повному обсязі останній пакет санкцій Європейського союзу проти росії, заявивши, що швейцарське законодавство вже дозволяє переслідувати дочірні компанії компаній, розташованих у країні.
– «Згідно з чинним законом про санкції, Швейцарія вже має можливість переслідувати компанії за обхід санкцій за допомогою своїх дочірніх компаній і активно робить це», — йдеться в заяві уряду.
– Низка таких справ наразі розслідується, а одна вже передана генеральному прокурору Швейцарії.
– Не всі задоволені рішенням уряду. Соціал-демократи Швейцарії назвали цей крок “скандальним”.
– «Сьогоднішній розворот Федеральної ради – це величезний крок назад», – повідомляється у заяві голови партії Седріка Вермута.
– «Уряд відкрито ставить інтереси сировинних компаній вище за солідарність із Україною та міжнародним світом». Будучи другою за величиною партією країни, соціал-демократи входять до складу уряду.
– Рішення у виконавчій владі, що складається з семи членів, зазвичай приймаються на основі консенсусу, що часто виходить за межі партійної лінії.

9. У Фінляндії підозрюють компанію у ймовірному експорті підсанкційних товарів до росії.

– Фінська митниця розслідує справу, в якій компанію з регіону Східної Фінляндії підозрюють у контрабанді підсанкційної електроніки до росії.
– За попереднім розслідуванням митниці, компанія, яка займається складським зберіганням у Східній Фінляндії, доставила до росії значну кількість підсанкційних товарів у період з березня по грудень 2022 року.
– Товари, які прибули до Фінляндії літаками, намагалися вивезти через проміжний склад компанії у Східній Фінляндії автомобільним транспортом до росії. Справу розслідують як тяжкий злочин у сфері регулювання.

10. У вересні Японія збільшила імпорт російського ЗПГ.

– Японія, будучи найбільшим споживачем зрідженого газу, продовжує нарощувати свій імпорт, демонструючи підвищений попит на цей ресурс у масштабах світового ринку.
– У вересні поточного року Японія значно збільшила обсяги імпорту ЗПГ із росії на майже 12 відсотків, випливає з даних Японського Міністерства Фінансів.
– У той же час, закупівлі російського вугілля знизилися майже на третину, тоді як нафту з рф не імпортували.
– В серпні поточного року обсяг постачань російського зрідженого природного газу в Токіо зріс на значні 50 відсотків порівняно з аналогічним періодом минулого року, а ось імпорт вугілля за цей же період знизився майже на 25 відсотків.
– Загальний обсяг імпорту ЗПГ Японією у першій половині фінансового року знизився на 7,1 відсотка, а вугілля – майже на 50 відсотків порівняно з аналогічним періодом минулого року.

Автор