Військовослужбовець Нацгвардії, який надав першу медичну допомогу постраждалій від вибуху на вул. Грушевського, отримав від Президента медаль «За врятоване життя» (фото)

Президент Петро Порошенко нагородив медаллю «За врятоване життя» військовослужбовця Національної гвардії України Сергія Добровольського, який надав першу медичну допомогу жінці, що постраждала від вибуху на вул. Грушевського.

Глава держави високо оцінив дії воїна та проявлену мужність в перші хвилини після інциденту. «Я вчора був приємно вражений вашими професійними діями під час злочину, який негідники, злочинці скоїли проти родини Героя України. Ви не розгубилися, взяли ситуацію під контроль та надали першу необхідну допомогу. І на моє тверде переконання саме так має діяти український воїн», – сказав Петро Порошенко.

Сергій Добровольський, в свою чергу, розповів Президенту України про подробиці перших хвилин після інциденту у центрі столиці. Він разом з товаришами по службі повертався до пункту постійної дислокації їх батальйону, коли під час руху автобусу по вулиці Грушевського пролунав вибух.

«Проїжджаючи Кабінет Міністрів ми побачили, що з правого боку вулиці на пагорбі пролунав вибух. На наших очах, метрів на 15-20 попереду. Після вибуху жінка та чоловік впали», – сказав він.

Капітан С.Добровольський зупинив службовий автобус і разом з лейтенантом В.Ніконовим підбіг до потерпілих та надав їм першу медичну допомогу. За наказом капітана були виставлені 7 військовослужбовців для оточення місця події та недопущення до неї сторонніх осіб, також була викликана карета швидкої медичної допомоги і наряд патрульної поліції.

Глава держави ще раз подякував капітану за професіоналізм та попросив командування заохотити інших службовців батальйону НГУ військової частини 3030, які також працювали на місці події.

«Я дуже дякую за те, що в рішучі моменти, в небезпеку ти не розгубився, а проявив найкращі якості. Вітаю з Днем незалежності, з 26-ю річницею, і з високою державною нагородою, як на мене – однією з найбільш християнських і найбільш почесних – медаллю «За врятоване життя». Біблія каже, що якщо врятував хоча б одне життя, значить задля цього треба було жити», – наголосив Президент.

УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ №253/2017. Про нагородження С.Добровольського медаллю «За врятоване життя»

Джерело