Колись ми доростемо до цього

Віталій Гайдукевич

Колись, коли до керма стануть насправді дорослі, до фахівців почнуть дослухатися, до проблем в країні почнуть підходити комплексно, у війську почнуть цінувати компетентність та ініціативу й не сприймати долбодятлів незалежно від звання (так, досі вірю в дива). Колись…

… місце дислокації бригади буде повноцінною комфортною військовою базою, а не постсовковим військовим містечком. Колись в місті, де (чи поруч якого) стоїть бригада, буде місце, котре сприйматимуть як офіцерський клуб, і буде бар, де збиратимуться сержанти і солдати.

Кожна бригада з історією матиме свою патронатну ГО. А ще матиме партнерський дитячій табір на природі.

Можливо, колись буде й рекрутинговий офіс із крамничкою брендованих сувенірів.

Колись бригада в своєму місті буде першим лобістом у шкільному чемпіонаті зі страйкбол-рекону, – і в ньому в ігровій формі молоді й дорослі в форматі хобі вчитимуть базу орієнтування, CQB, інженерку-пересування-такмед. До слова, головним партнером місцевого клубу власників зброї та регулярних стрільб також буде Бригада.

Колись на свята бригада відкриватиме двері своїм друзям, і до неї приходитиме її велика родина: хто служить зараз і служив раніше, їхні сім’ї, волонтери, хто донатив, плів сітки чи ремонтував корчі. І прийдуть туди старші, дорослі й малі. Буде велике родинно-бригадне барбекю, дружнє пиво в широкому колі на природі вдень і вузьке коло віскі для своїх ввечері.

Усі бари міста матимуть дзвін і традицію – людина, яка заходить у бар і кладе на стійку коїн, отримує перший напій коштом закладу. І дзвін повідомлятиме відвідувачам – серед гостей є військовий. І відвідувачі будуть кивком чи потиском вітати власника коїна.

Все це навколомілітарні важливі традиції. Колись ми (суспільство) доростемо до цього. Сподіваюся. Бо зараз є перші кроки в тому напрямку.

Спостерігаю за ініціативами 46-ї окремої аеромобільної бригади ДШВ ЗС України, – правильно використовують брендування, самі намагаються опікуватися рекрутингом, самі залучають цивільних до різних корисних активностей… От організували цивільним невеличке занурення у військовий світ. Зайдіть на їх сторінку, прочитайте детальніше.

Все це невеличкі корисні кроки до “Колись”, котре ми разом маємо створити потім.

#THIS_IS_THE_WAY

Фото: 46 окрема аеромобільна бригада ДШВ ЗС України

Автор