З 1 жовтня Нацбанк тимчасово обмежить перекази «з карти на карту»

Антон Швець

НБУ ввів обмеження на P2P-перекази між картками, але воно буде всього одним – можна переказувати не більше 150 000 гривень на місяць з картки на картку БЕЗ ПОЯСНЕННЯ ДОХОДІВ. Обмеження на кількість платежів в місяць НЕ БУДЕ.

Тобто без додаткового пояснення доходів, ви не можете ВИПЛАТИТИ зі своєї картки в ОДНОМУ банку на картки інших людей більш ніж 150к на місяць. Це все. Якщо у вас є картки в двох банках, то відповідно 300к і так далі. Хоча при таких обсягах вас там вже буде десь чекати фінмон.

Якщо у вас є пояснення доходів, то можна переказувати і більше 150к. Платежі на волонтерів, яких банк обліковує як волонтерів (всі, хто збирає, в курсі, що банки за цим слідкують), не враховуються в ліміті. Платежі в онлайн і офлайн магазинах, на будь-яких юросіб, прямі перекази через IBAN – не підпадають під обмеження. Тобто 150к на місяць це саме переводи на картку іншої людини.

Так само обмеження не будуть застосовані при переказах з карток волонтерів будь-куди. Бо зрозуміло, що, якщо вони збирають, їм за це все доводиться щось купувати.

Це все запрацює з 1 жовтня.

Більше інфи на сайті НБУ.

Чекаю розповіді, як ви купуєте бурячків у бабусі на ринку переказом на картку на 150к.

 

Автор