Ми обовʼязково все відновимо (фото)

Петро Порошенко

Охматдит — місце, де продовжують життя тим, хто ще не встиг його відчути. Де в палатах лунає дитячий сміх, а лікарі — це чарівники в білих мантіях. Де малеча сильніша за багатьох дорослих.

Хворий на голову диктатор поцілив не просто у лікарню, а ракетою розтрощив серце кожного українця. Він завдав удару по нашому майбутньому, досі сподіваючись повернути минуле, але не з лицарями та принцесами, про яке мріють дітлахи, а з чумою, голодом і війною.

Фонд Порошенка відновить знищене внаслідок російської атаки обладнання, яке було встановлене нами в лікарні ОХМАТДИТ протягом останніх 10-ти років. Також це стосуватиметься і відновлення одного з відділень, побудованого зусиллями і коштом Фонду. Марина Порошенко розповіла детальніше.


Марина Порошенко

Фонд Порошенка відновить знищене внаслідок російської атаки обладнання, яке було встановлене нами в лікарні ОХМАТДИТ протягом останніх 10-ти років. Також це стосуватиметься і відновлення одного з відділень, побудованого зусиллями і коштом Фонду. Саме про це говорила сьогодні з генеральним директором лікарні ОХМАТДИТ Володимиром Жовніром під час відвідання закладу.

Фонд Порошенка і компанія Roshen вже протягом десяти років опікуються дитячою лікарнею ОХМАТДИТ. За цей час на обладнання, ремонт і реконструкцію нами було спрямовано 100 мільйонів гривень.

Сьогодні під час візиту до лікарні я на власні очі побачила масштаби руйнування всього медзакладу і 11-го корпусу зокрема.

Саме цей корпус ще 10 років тому ми почали відновлювати і оновлювати, робити його сучасним, наповнювати високотехнологічним обладнанням і всім необхідним для того, щоб він функціонував у нових умовах, а лікарі могли надавати медичні послуги на зовсім іншому рівні.

Дуже багато робіт були зроблені. По-перше, повністю замінено внутрішні електромережі будівлі. Це дуже високотехнологічні роботи, необхідні, щоб підключити сучасне обладнання і забезпечити роботу хірургічних палат і реанімації. Також тут був встановлений апарат концентрованого повітря на даху й дуже велика установка зі зрідженим киснем, який подається в палати інтенсивної терапії та хірургії. Замінено два ліфти, один з них працює, інший, на жаль, пошкоджений вибуховою хвилею.

Ми обовʼязково все це відновимо і зробимо ще більш якісним і сучасним.

Від себе особисто і всієї нашої команди я дякую всім нашим лікарям. Ви – справжні герої, які своїми тілами прикривали дітей прямо на хірургічних столах і так рятували їх. І вічна пам’ять лікарці Світлані Лук’янчук, яка, на жаль, загинула, коли повернулася до відділення, щоб перевірити, чи всі діти евакуйовані до укриття.

Ця ворожа атака на дитячу лікарню є цинічним злочином проти людяності. Але українці вкотре довели, що наша сила в єдності. І саме єдність допоможе нам вибороти таку необхідну нам Перемогу!


Ірина Геращенко

Країна обʼєдналася навколо трагедії Охматдит. Відразу після ракетної атаки сотні волонтерів приїхали до дитячої лікарні допомогти розбирати завали і евакуювати пацієнтів. Серед них були і наші Бондар Михайло та Марія Іонова, яка входить до наглядової ради Охматдит.

Родина Порошенків прийняла рішення профінансувати відбудову і ремонт одного з відділень зруйнованої лікарні, закупити для нього найсучаснішу техніку. Вже більше 10 років Фонд Порошенка та корпорація Roshen підтримують лікарню, інвестувавши в добудову нового корпусу і його обладнання сучасною технікою більше 100 млн грн.

Сьогодні пані Марина відвідала лікарню, ознайомилася з масштабами руйнувань і анонсувала конкретний проєкт – одне зі знищених відділень лікарні буде відбудоване і забезпечене новітнім обладнанням за рахунок Фонду Порошенків. Це дозволить провести будівельні роботи й закупівлю медтехніки швидко, якісно і забезпечить конкретний результат, аби українські діти якнайшвидше отримали доступ до повноцінного лікування.

Для нашої команди Охматдит – це особлива емоційна і особистісна історія. Свого часу ми разом зробили все від нас залежне для добудови нового корпусу і закупівлі якісного західного обладнання. Більшість із нас багато років у різний спосіб підтримують лікарню та її колектив. І сьогодні зробимо все можливе для якнайшвидшої відбудови Охматдит.

Автори
,