Порошенко на міжнародній виставці озброєнь Eurosatory 2024 (фото, відео)

Петро Порошенко

Сьогодні, попри всі перешкоди, ми приїхали на одну з найбільших виставок у світі щодо безпеки та озброєння, яка відбувається раз на 2 роки в Парижі.

Помітив дуже позитивний тренд: тут немає експонатів і покупців із росії, бо вхід їм заборонено 😎 . Велика частина світу сьогодні працює на Перемогу України.

У цьому місці зібрана новітня техніка з різних країн, а це понад 2 000 компаній, які виготовляють броньовані автівки, артилерійські установки, пристрої для радіоелектронної боротьби, радіолокаційні станції тощо.

Один з експонатів — простий та непримітний комплекс. Це радіолокаційна станція Leonardo. Такої зброї в Україні ще немає: вона має особливості щодо технічних характеристик, потужностей та розмірів. Ми обговорили можливості поставки їх в Україну за рахунок наших з Мариною Порошенко коштів. За умови поєднання з кіберзброєю «Ай-Петрі СВ» станція має збільшити відстань знаходження російських «Орланів», «Ланцетів», «Суперкамів» та вдало знищувати їх. Також ми розглядаємо й спільне виробництво цих моделей в Україні.

Поки що не загадуємо, але також порушуємо тему співпраці з виробниками зенітних установок, зокрема Tridon. Їхнє головне завдання — артилерійським вогнем знищувати ворожі позиції та техніку.

Мета, над якою ми сьогодні працюємо, — це створити комплекс зброї, який забезпечуватиме знаходження сигналу безпілотників радаром, захоплювати їх «Ай-Петрі» та знищувати бойовим модулем артилерії.

Зараз кожен щоденно має вкладати всі сили в нашу спільну мрію — Перемогу України. Тому сьогодні ми тут, на виставці озброєння. Здолати росіян зможемо лише разом!


Фото з виставки Віктора Кевлюка з його коментарями.

Рекомендуємо зайти за посиланнями в коменти під дописами автора. Там жваве обговорення профі – Ред.

1. Євросаторі-2024. Явна тенденція танчиків здобути 140 мм гарматку.

2. БМП «Links» підростає до середнього танку з гарматкою 120 мм.


3. Майбутня версія найдорожчого танку світу «Leclerс» (10 лямів, 2/3 ціни – електроніка). Скільки це коштуватиме? Як казав один чувак із ростова: «Астанавітесь!».

4. Наступна генерація БМП. Але ми самі тут не розберемось, тому викликаю пояснювальну бригаду Berezutsky Sergey Mykola Salamakha.

Berezutsky Sergey (в коментах під фото на сторінці автора):
Schützenpanzer Puma S1, на загальному фоні колісних протипартизанських БМП виглядає ще нічогенько. З новітніх наворотів – ПТРК MELLS, антидрон DedroneSensor RF-300, КОЕП MUSS 2.0, і позаду щось на кшталт АГС.

5. Імовірно, майбутнє ЗСУ «Гепард» – башта SkyRanger. Не бачив версій «SkyRanger на мотоциклі» і «SkyRanger на велосипеді», всі інші версії представлені.

6. Інженерна машина від Rheinmetall. Без зауважень. Треба брати.

7. Бронетанкові Патріархи Mykola Salamakha та Berezutsky Sergey доручили для поціновувачів БМП «Пума» піти і сфоткати все ближче. Сходив. Доповідаю:

– башта – необітаєма;
– сенсори лазерного та УФ-випромінювання наявні, перекривають всі 360 градусів;
– до боротьби з fpv розробники готуються: зверху на башті – детектор, котрий наводить туди головну гармату;
– інформаційна система БМП дає загальну картину полю боя для всіх присутніх в БМП, включаючи десант.

8. Про певеошечку. Строять. Переважно німці. Одна з вимог до РЛС – сумісність з ЗРК «Patriot». Ціни – скоро нулів не вистачатиме цінники малювати. Багато уваги прискоренню обміну інформацією про повітряну обстановку (зокрема, отримати в інших родів військ та видати ним). Серед традиційних – тренд боротьби з БПЛА.

9. Про гарматки трохи. Всі (крім південних корейців) раптом перестали робити гусеничні САУ і пересіли на колісні. Французи дещо бавляться в легкі 105 мм гаубиці. АСУ – must have всюди.

Автор