Американські адвокати московської церкви погрожують народним депутатам

Микола Княжицький

Російські лобісти розгорнули активну компанію щодо захисту РПЦ на міжнародному рівні.

На пошти усіх народних депутатів надійшов лист про «наслідки» за заборону РПЦ в Україні від Роберта Амстердама. Він – лобіст російської церкви на Заході, який фінансується Вадимом Новинським.

Юрист займається двома питаннями: виключенням Новинського з санкційних списків і захистом російської церкви. Я розповідав про нього у фільмі-розслідуванні.

І ось цей пан Амстердам вважає, що українських депутатів можна залякати.

Щойно під час засідання комітету ухвалили рішення звернутися до СБУ з запитом щодо листа з залякуваннями від Роберта Амстердама. СБУ, натомість, має звернутися до ФБР, щоб зʼясувати, на яких засадах діє Роберт Амстердам.

І як висновок: ця безпрецедентна ситуація – свідчення того, що допрацьований нами законопроєкт справді дієвий. Саме тому він викликав таку реакцію. Відтак, маємо стимулювати керівництво Ради, щоб якнайшвидше ухвалити його.


Володимир В’ятрович

Щойно завершилося засідання комітету, на якому розглядали безпрецедентну ситуацію – листа з погрозами на імʼя депутатів Верховної Ради України з приводу законопроєкту про заборону Російської православної церкви від американської адвокатської контори, яка зазначає, що представляє інтереси так званої Української православної церкви Московського патріархату.

Як виявилося, контора фінансується підсанкційним колишнім депутатом Вадимом Новинським. Зважаючи на це, ухвалили рішення звернутися до СБУ, аби вони проінформували про ситуацію своїх американських колег.

Для мене цей лист із погрозами, який зʼявився незабаром після ухвалення комітетом правок до другого читання до законопроєкту про релігійні організації, є свідченням того, що ми справді підготували якісний проєкт, який може спинити вплив російської церкви в Україні. Тому втішений, що комітет підтримав нині мою пропозицію звернутися до керівництва ВРУ про те, щоб вже на найближче засідання включити цей законопроєкт у порядок денний. Його ухвалення як закону – питання національної безпеки України.


Ростислав Павленко

Спочатку проросійські телеграм-канали поширили, а потім респектабельне Лівий Берег – LB.UA підтвердило, що найняті Новінським юрисконсульти УПЦ мп… погрожують народним депутатам України.

Крім усього іншого, вони роблять ведмежу послугу самій УПЦ мп і її іміджу, зокрема, у США. Бо брехня і погрози неприпустимі. Тим більше для організації, яка називає себе християнською церквою.

Методи русского міра не личать православній церкві.
Цим методам і їх носіям не місце в Україні.

 

На заставці: Зустріч Роберта Амстердама з митрополитом Онуфрієм. Фото: Х/Robert Amsterdam

 

 

BBC Україна: Як Раді погрожують через законопроєкт про “заборону УПЦ МП” і до чого тут Такер Карлсон

Через серйозні погрози у бік парламенту загалом та конкретних депутатів комітет Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики зібрав спеціальне засідання, щоб звернутись до спецслужб втрутитись в ситуацію.

 

Лівий берег: Американський лобіст проти українських депутатів

Як відомо, зовсім нещодавно Амстердам приїздив до Києва. Власне, у листі він посилається на результати саме цієї поїздки. За сім днів устиг зустрітися з керманичем УПЦ МП Онуфрієм, православним «бодибілдером» Артемом Дмитруком, Артемом Культенком, черкаським Феодосієм (ходить під підозрою СБУ) й іншими «достойниками» з УПЦ МП, які розповідали йому про «богоборчу державу». Жив у маєтку Новинського в Козині, працював в офісі «Смарт-Холдингу» на Ігорівській, пересувався на машинах колишнього народного депутата. Навіть не намагаючись приховати «сліди».

 

Автори
,