У Тернополі відбулась акція „Єдина родина України”

З 18 по 20 серпня у м. Тернопіль відбувалася акція «Єдина родина України». Ця подія покликана допомогти родинам загиблих українських воїнів разом пережити непоправні втрати.

За час перебування на Тернопільщині учасники акції «Єдина родина України» побували в Марійському духовному центрі. Зі словом Божим під час Літургії до них звернувся митрополит Василій Семенюк. Він закликав також кожного вірянина пам’ятати героїв та шанувати їхні родини, брати участь у волонтерських акціях. Кожна родина-учасник отримала букети з первоплодами, які освятили з нагоди великого свята Преображення Господнього, відомого як Яблучний Спас. У каплиці св.Юра помолилися за душі загиблих бійців та запалили пам’ятні лампадки. Як відомо, у каплиці встановлено меморіальний екран з іменами героїв – для рідних важливо, щоб про кожного із них пам’ятали, щоб знали історію їхнього подвигу.

«Просто людська увага і пам’ять про наших синів – це те, чого ми потребуємо найбільше. У зустрічах знаходимо розраду, з’являється сенс жити далі. Так, є ситуації, коли потрібна допомога з отриманням статусу, встановленням пам’ятника, меморіальних дошок чи вирішенням інших юридичних моментів, але, перш за все, ми цінуємо щирі, теплі слова, допомогу ось у таких заходах єднання», – зазначає пані Любов з Кіровоградщини, мати загиблого бійця.

Пізніше, того ж дня на Театральному майдані Тернополя віддали честь та шану загиблим: представники кожної області України пройшли Коридором Слави. З промовами до них звернулися керівники області та міста. На завершення заходу усі родини, тримаючи прапори своїх областей, об’єдналися на знак того, що спільне горе їх не зламало.

Недільний ранок розпочався панахидою на Микулинецькому кладовищі та покладанням квітів до могил загиблих. В рамках зустрічі в обласній філармонії відбулося також спілкування членів родин загиблих з представниками державних органів влади, військкомату, волонтерами, працівниками соціальних служб.

На завершення подорожі до Тернопільщини для «Єдиної родини України» організували екскурсію містом та водну прогулянку Тернопільським ставом.

Тернопільщина прийняла акцію «Єдина родина України» другою: минулоріч акція відбулася у Чернігові, далі естафету має перейняти Харківщина.

Фото © Тернопільська ОДА

Джерело

Автор