Я не довіряю Супрун

Дмитро Вовнянко

Френди, а давайте начистоту? Говорю абсолютно відверто, аби потім не було образ і недомовок. Я не вважаю т.в.о. міністра охорони здоров’я Уляну Супрун особою, що бажає якось поліпшити життя українців. Ба більше, я вважаю її і її команду авантюристами, які, в кращому разі, не розуміють, що роблять, у гіршому – свідомо здійснюють диверсію проти України.

Я бачу, що команда міністра Супрун другий рік не може навести лад у закупівлі ліків для туберкульозних, гепатитних і орфанних хворих.

Мені очевидно – Супрун хріновий керівник і особа далека від українських реалій, нездатна ані сформувати ефективну команду, ані почути власних же підлеглих.

Я бачу, як Супрун створює своєму міністерству імідж нереально європейського і прогресивного, в той час як всередині міністерства – глибоко дрімучий совок. Який НІЯК не міняється з її там появою.

Я вважаю проект медичної реформи імені Супрун – збіркою казочок для тої частини громадян, які або не розуміють специфіки роботи української медицини, або не знають власних прав.

Я бачу, що байка «гроші ідуть за пацієнтом» – розводка рівня шахрая-наперсточника.

Я бачу, що не зможе пацієнт сам обирати лікуючого лікаря в певній лікарні, всупереч волі головлікаря.

Я бачу, що кількість лікарів-ФОПів буде мізерно малою – більшості з нас лікуватися доведеться у тих самих поліклініках.

Я бачу, що фінансування «гарантованого переліку послуг» уже планується меншим, ніж негарантований перелік зараз – а значить ми з вами знову потягнемо гроші лікарям.

Я бачу, що лікарі і медперсонал НЕ стануть заробляти більше, ніж зараз.

Я бачу, що якість медицини НЕ стане кращою, ніж зараз.

Єдиний зримий позитив від цієї реформи – вона справді зекономить кошти бюджету. Ціною нашого з вами здоров’я. Слухайте, а давайте почнемо економити на поліції і армії? Чого дрібнити?

Проте – я бачу, що Супрун-реформу намагаються запустити без пілотного проекту в певних регіонах (як це робилося раніше), а зразу в масштабах всієї країни. З початку наступного року – і не інакше. Такій поспішності я бачу одне логічне пояснення – Супрун-реформа мусить створити хаос в українській медицині… прямо напередодні наступних виборів. Подарувавши цим чимало голосів бабЮлі і ригам – хто вам більше до вподоби.

Френди! Ви знаєте, сторінку на ФБ я створив не аби комусь подобатися. І не аби набрати собі рейтинг.

Я тут пишу те, що вважаю за потрібне. Те, що думаю, і те як думаю. Вибачте, я робив це, коли у мене було пара десятків френдів і по 2-3 лайки під постом – я не бачу підстав якось інакше робити зараз.

Тому я писав і пишу, Супрун-реформа – це авантюра і величезне шахрайство.

І я буду писати про це, подобається це комусь чи ні.

Вам токсично це читати? Я нікого не затримую. Я усвідомлюю, казати те, що думаєш – надто дороге задоволення. Значить – хай буде так.

Хочете почути мої доводи – почуйте. А ні – то не читайте. Бо я не терпітиму в своїх коментах грубіянства і натяків на мою продажність – попереджаю цілком чесно.

І міняти власний погляд – не маю ані найменших підстав.

Автор