В Хмельницькому провели в останню путь полковника Олександра Бойка

В Хмельницькому, на Майдані Незалежності, попрощались із загиблим в зоні проведення антитерористичної операції полковником Олександром Бойка.

Провести Олександра в останню путь прийшли його родичі, військовослужбовці підрозділів Національної гвардії України та Збройних сил України, в яких він раніше проходив службу, заступник командувача Національної гвардії України по роботі з особовим складом генерал-майор Ярослав Сподар, начальник Західного територіального управління Національної гвардії України генерал-майор Володимир Гордійчук, представники органів державної влади, місцевого самоврядування, духовенство та хмельничани.

Під час прощання, відбувся траурний мітінг. З прощальною промовою перед присутніми виступив генерал-майор Ярослав Сподар: «Дозвольте від командування та військової ради Національної гвардії України виразити щирі співчуття. Зараз в країні, коли триває неоголошена війна, гинуть кращі військові, кращі офіцери, в тому числі військовослужбовці Національної гвардії України. На сьогоднішній день 199 військовослужбовців Національної гвардії загинули, захищаючи спокій та територіальну цілісність України. Це непоправимі втрати»,- сказав генерал-майор Ярослав Сподар та довів до присутніх наказ командувача Національної гвардії України про присвоєння підполковнику Олександру Бойка чергового військового звання «полковник» – посмертно, та вручив рідним символічні погони.

Після прощання на Майдані Незалежності, полковника Олександра Бойка поховали зі всіма військовими почестями на Алеї Слави у мікрорайоні Ракове.

Джерело

Автор