Кавказький кейс

Тетяна Кохановська

Відслідковувала кавказький погромний кейс. Ну бо євреї звикли уважно спостерігати за такими речами, це раз. Ну і сподівалася, це допоможе розібратися в ролі рашки у поточній близькосхідній кризі.

Ну бо є все ж таки питання. Ні, та обставина, що пост-фактум кремліни з готовністю надають політичний “дах” терористам, очевидна. Тут все – і візити хамасівців до москви, і поведінка московитської, прости Господи, дипломатії.

Неясно інше:

1. Чи були вони безпосередньо залучені в організацію. Хай там як, це ж не експромт, підготовка тривала два роки. На це питання кавказька криза відповіді не дає.
2. Наскільки рашки були втаємничені у плани організаторів. І тут, видається, кавказький кейс здатен висвітлити це питання.

Зараз вся історія далека від завершення, але ми можемо провести проміжні підсумки.
Кавказькі погромоїдні події вочевидь не є експромтом, реактивними діями. Вони мали бути підготовлені. А до того – продумані.

Сподіваюся, ні в кого нема сумнівів, що організувати низку точкових подій, від мітингів до погрому аеропорту, могла тільки влада (спецслужби, ймовірно). Може виникати питання: це центральна влада чи якісь ініціативи влади регіональної? Ну так відповідь в нас тепер є: по-перше, рашки вели в Ізраїлі рекламну кампанію із залучення євреїв до переселення на Кавказ. А там будували якісь єврейські центри, один такий і спалили впродовж погромоїдної активності. Ну це ж не за два тижні зробилося, правда? Та плюс ще дивне суголосся пропаганди в зомбоящику. Ми ж знаємо, коли вони заскочені зненацька, вони спершу видають якийсь сумбур замість музики і тільки згодом синхронізуються. А тут всі явно були в курсі, за що топити. І це точно не регіональний рівень планування.

Ergo, кремліни точно були в курсі, що щось готується. Причому заздалегідь. Мали час, аби продумати свої вигоди, своє позиціонування, свої дії, зробити низку практичних кроків.

Розбираємося далі. Різні вихватки, від мітингів до підпалів, тривали доти, доки не вийшло створити доста гучну подію. Після чого хуйло радісно зібрало свій радбез, де показово заходилося дбати нібито за убезпеченість євреїв в рашці, а насправді – роздмухувати антисемітську істерію. Воно ж більшу частину своєї промови насправді присвятило ужасним стражданням палестинського народу.

І тут, здається, ми маємо відповідь на питання, чи були рашки втаємничені в плани хамасу та його ляльководу – Ірану. Бо хуйло патякало про сотні тисяч вбитих мирних палестинців. Притому що навіть абсолютно брехливий хамас казав про 8 тисяч. То звідки обмовка?

А я думаю, що звідти, що кремліни добре знали попередній план. Він не здійснився завдяки твердості, розважливості й силі волі Ізраїлю та союзників. Але проглядається цілком виразно.

Оцей напад 7 жовтня, здійснений із зухвалою, демонстративною надмірною жорстокістю, мав підштовхнути розгніваний Ізраїль негайно ринути в сектор Гази з каральним вогнем і мечем. Коли б ЦАХАЛ повністю втягнувся туди з наземною операцією, без розбору сіючи смерть і руйнації, з іншого боку мала б вдарити Хезболла. Світ би в цей час оплакував невинних палестинців і картав Ізраїль за жорстокість, і хезбалонський удар в спину минувся б непоміченим. А сунітські антиізраїльські держави злилися б у симфонії згоди з шиїтським Іраном заради знищення ненависного Ізраїлю.

Але все пішло не так, як гадалося терористам. По-перше, Ізраїль не діяв реактивно. А вдався до низки продуманих дій, спрямованих на максимальну ефективність і максимальне убезпечення і палестинського мирняку, і власної армії. По-друге, несподівано швидко почали діяти США. Байден дав миттєву політичну оцінку. І блискавично вжив практичних заходів. Чомусь прибуття в регіон авіаносної групи якось гнітюче подіяло на хезбалонів. 😉 Ну і плюс дипломатична активність США і Заходу в цілому, спрямована на арабські держави.

У лавах Ірану з посіпаками настало певне замішання, хамасівці скиглять, що їх кинули і брехливі брати-суніти, й собаки-шиїти. Ну бо дійсно, ніхто ні на що не зважується. Мабуть, згідно з попереднім планом діяв лише хуситський Ємен (не дивина, з безпечної відстані у 2000+ км).

Але рашки – рашки з властивою їм дубуватістю так і діють згідно з попереднім планом. І прийом хамасівців у кремлі, і кавказька погромоїдна криза, і оця нісенітна обмовка хуйла – це все елементи домашніх заготовок, вписаних у план, спільний з Іраном та його камарильєю. Позаяк план не виконується, рашки тепер як верхи з веслами.

Вони явно не отримали очікуваного зовнішньополітичного зиску, накачали собі зайвих внутрішньополітичних проблем та ще й викрили себе.

Втім, знаючи їхню упоротість, припускаю, вони й далі будуть рухати за планом. Куди їх це приведе, не знаю. Але будь я на місці євреїв в рашці (недайбоже!), я б хутко звідти вибиралася.

Автор