Молодь із числа внутрішньо переміщених осіб повернулась із “Табору Майбутнього” (Грузія)

25 представників молоді із числа внутрішньо переміщених осіб Донецької, Луганської, Запорізької, Дніпропетровської та Харківської областей повернулись із “Табору Майбутнього”, що відбувся поблизу м. Ткібулі, регіону Імереті (Грузія) з 7 по 12 серпня.

За п’ять днів активна молодь отримала нові знання, встановила корисні контакти, знайшла багато друзів, а саме перебування в іншій країні стимулювало креативні ідеї, які у подальшому учасники табору планують втілити у життя.

“Табір Майбутнього” став своєрідною платформою для встановлення українсько-грузинських взаємин у молодіжній сфері, сфері фізичної культури і спорту.

Програма Табору включала різноманітну діяльність, пов’язану з неформальною освітою, спортивну і культурну діяльність, включаючи підвищення обізнаності про здоровий спосіб життя та навчання правильному тайм-менеджменту. Заходи також поєднували військово-патріотичне виховання, фізкультурно-спортивну, туристсько-краєзнавчу і культурно-просвітницьку роботу.

Усі учасники були вражені красою та довкіллям Грузії. Табір подарував молоді не тільки потужний заряд позитивних емоцій, невичерпної енергії, наснаги, але й знайомство із культурою та традиціями колоритної країнпи.

Враженнями від поїздки до Грузії поділились і самі учасники.

“Цікаві тренінги, заняття з фізичної культури, насичена програма – все це нам дало поштовх для нових ідей та проектів”, – відмітила Аріна Чернобровкіна, учасниця із Донецької області.

“Дуже сподобалось!!! Уже за всіма сумую… Ми з хлопцями хочемо в наступному році повернутися до Грузії!!! Вдячні Міністерству молоді та спорту України за таку можливість!!!”, зазначив Олександр Галіцин, учасник із Запорізької області.

“Ці кілька днів стали для мене справжнім відкриттям, своєрідним проривом в області нових вражень. Таких вибухових емоцій у мене не було ніколи”, – розповіла Анастасія Пащенко, учасниця Табору із Донецької області.

Нагадаємо, що участь української молоді із числа внутрішньо переміщених осіб у “Таборі Майбутнього” було організовано відповідно до рішення Уряду Грузії та в рамках виконання Меморандуму про співробітництво у молодіжній сфері, сфері фізичної культури і спорту між Міністерством молоді та спорту України і Міністерством спорту та у справах молоді Грузії від 2 березня 2017 року, а також за підтримки Міністерства з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України та Міжнародного благодійного фонду “Карітас України”.

Джерело

Автор